A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Освітяни Веселівської ОТГ завершили тренінгові навчання в рамках проекту з розвитку громадянського суспільства

Дата: 25.12.2017 12:26
Кількість переглядів: 604

Фото без опису

Упродовж листопада та грудня разом з представниками інших громад вони обговорювали можливості розвитку організацій громадянського суспільства та перспективи співпраці з ними органів місцевого самоврядування.

Нагадаємо, що до проекту «Зміцнення демократичного врядування», який реалізується Запорізькою міською молодіжною ГО «СТЕП» за підтримки фонду NED, від Веселівської громади долучились заступниця директора з виховної роботи Веселівської ЗОШ № 1 Наталія Маслюк, заступниця директора професійно-аграрного ліцею Інна Мельник, а також психолог Веселівського КДНЗ № 2 «Світлячок» Наталія Пилипенко.

Під час тренінгів у Запоріжжі учасниці визначили пріоритетні напрями співпраці селищної ради та громадських організацій: це реалізація молодіжних, освітніх і культурно-просвітницьких проектів, розвиток волонтерства, загальна активізація громади, захист довкілля. Поділились вони і наявним досвідом створення громадських об’єднань, адже Веселівська громада нині активно працює в цьому напрямі.

Розвиток організацій громадянського суспільства та переваги їх співробітництва з місцевими радами, комунальними та навчальними закладами – лише одна з тем, що ввійшла до тренінгової програми для представників ОТГ. Окрім того, учасники проекту навчались виявляти конкурентні переваги власних територій та використовувати інформаційні ресурси громад, визначати зацікавлені сторони та залучати їх до співпраці, розробляти проектні пропозиції та правильно заповнювати аплікаційні форми грантових конкурсів. Цікаво, що менеджери та експерти проекту позитивно відзначили інформаційну діяльність Веселівської селищної ради, зокрема роботу з сайтом громади.

Працювати на тренінгах довелось інтенсивно, адже кожне заняття було присвячено новій темі – управлінню проектами розвитку громади, менеджменту комунікацій, бюджету громадської участі. За один день встигали розглянути основний теоретичний мінімум та виконати кілька практичних завдань. Окрім того, тренери Гюнель Бабакішієва, Микола Колодяжний та Віталій Лисенко поділились прикладами з власного професійного досвіду та зарубіжної практики.

Тренінги для делегатів від місцевих рад – лише перший етап проекту «Зміцнення демократичного врядування». Уже в січні стартує навчальна програма для активних мешканців, які зацікавлені створити в своїх громадах нові спроможні громадські організації. Якими вони будуть – молодіжними, культурно-просвітницькими, спортивними, правозахисними чи екологічними – вирішуватимуть, виходячи з потреб кожної окремої території та її населення.

Важливо, що в рамках проекту «Зміцнення демократичного врядування» лідери майбутніх НГО не лише візьмуть участь у тренінгах, але й отримають експертні консультації та допомогу в реєстрації своїх громадських організацій. А ще – зможуть втілити свої пілотні проекти за підтримки ЗММГО «СТЕП» та фонду National Endowment for Democracy. Адже по завершенню навчання, в березні наступного року, активісти зустрінуться з представниками місцевих рад на спільному заході в Запоріжжі, щоб обговорити та допрацювати проектні пропозиції від своїх громад. Найкращі з них отримають міні-гранти та будуть реалізовані до кінця липня 2018 року.

До речі, за підсумками тренінгів, що вже відбулись, з’явились і пропозиції перших проектів від учасниць з Веселівської громади. Серед них, наприклад, розвиток Школи лідерства для молоді та створення дитячої кіношколи.

Активні мешканці та мешканки Веселівської громади, які хочуть долучитись до проекту, пройти тренінгові навчання в Запоріжжі та створити НГО, мають заповнити аплікаційну форму за посиланням: https://goo.gl/owUUsv. Останній термін – 28 грудня (включно).



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь