A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Веселівська ОТГ стала учасником проекту з розвитку громадянського суспільства на Запоріжжі

Дата: 28.11.2017 14:30
Кількість переглядів: 807

У рамках проекту, що реалізується Запорізькою міською молодіжною ГО «СТЕП», представники громади пройдуть тренінгове навчання та отримають можливість реалізувати власні проектні ідеї. Перші тренінги відбулись наприкінці минулого тижня в місті Запоріжжі.

Проект «Зміцнення демократичного врядування» спрямований на розвиток громадянського суспільства в територіальних громадах Запорізької області. Реалізується він за підтримки Національного фонду за демократію США (NED). Для участі в ньому були відібрані 10 ОТГ – загалом близько 25 учасників та учасниць. Наразі це посадові особи місцевих рад: голови громад і делеговані члени виконкомів, старости сіл, працівники комунальних закладів.

Зокрема, від Веселівської ОТГ участь у тренінгах беруть освітяни: заступниця директора з виховної роботи Веселівської ЗОШ № 1 Маслюк Наталія Олексіївна, педагог-організатор районної багатопрофільної гімназії Волошина Оксана Іванівна та заступниця директора професійно-аграрного ліцею Мельник Інна Леонідівна. До кінця року вони вчитимуться розробляти ефективні проекти розвитку громади, співпрацювати з активним населенням, успішно взаємодіяти з зацікавленими сторонами.

Під час першої зустрічі, 23 листопада, учасники тренінгу обговорили проблеми і можливості громадських організацій у територіальних громадах. Про діяльність НГО в Україні та за кордоном розповів медіа-експерт і благодійник, директор БФ «Імпульс.ЮА» Микола Колодяжний. Керівниця проекту, очільниця ЗММГО «СТЕП» Вікторія Агєнтаєва поділилась прикладами ефективної співпраці громадських активістів і представників місцевого самоврядування з власного досвіду. Успішні практики такого співробітництва також презентували представники Приморської та Широківської ОТГ, а учасниці від Веселівської громади розказали про плани розвитку молодіжної організації у Веселому.

Наступний день тренінгу був присвячений взаємодії з зацікавленими сторонами. Хто такі стейкхолдери, навіщо знати їхні потреби й інтереси, як залучити їх до співпраці, що робити з незацікавленими та байдужими? Відповіді на ці питання учасники шукали разом з експертом-консультантом проекту «Зміцнення демократичного врядування» Віталієм Лисенком.

Протягом грудня відбудеться ще чотири тренінги для делегатів від ОТГ. А вже в січні нового року команда проекту запросить на навчання лідерів громадських об’єднань та активістів, які хочуть зареєструвати НГО в своїх громадах. Експерти ЗММГО «СТЕП» допоможуть молодим і новоствореним громадським організаціям з розробкою статутних документів, визначенні напрямків розвитку та написанням перших проектів, найкращі з яких отримають часткове фінансування від Національного фонду за демократію (NED). Очікується, що такі проекти будуть розроблені в співпраці громадських активістів і місцевих рад, а головне – допоможуть вирішити проблемні питання, які представники громад визначать під час наступних тренінгів у Запоріжжі.

Проект «Зміцнення демократичного врядування» триватиме майже рік і завершиться регіональним форумом у вересні 2018 року. Тут будуть презентовані найкращі місцеві ініціативи, реалізовані в громадах за підтримки ЗММГО «Степ» та NED.

Наразі за новинами проекту можна стежити на його фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/hromada.zp/.

 

За інформацією ЗММГО «СТЕП» та команди проекту

«Зміцнення демократичного врядування»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь