A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Керівники дошкільних навчальних закладів громади обговорили «Інновації в дошкіллі»

Дата: 20.04.2017 22:12
Кількість переглядів: 619

Фото без опису14 квітня на базі КДНЗ «Орлятко» (с. Мала Михайлівка) відбулося засідання методичного об'єднання Координаційного центру науково-методичного забезпечення  завідувачів дошкільними навчальними закладами з проблеми: «Готовність керівника до впровадження інновацій у навчально-виховний процес дошкільного навчального закладу» (керівник Дубіна Л.К.).

Розпочато методичне об'єднання з колективного з привітання малят дошкільного закладу та перегляду заняття з використанням елементів інноваційних технологій «Математична школа тітоньки Сови», яке підготувала і провела вихователь Валентина Вестернечан. Заняття підготовлено на належному рівні. Діти показали гарні знання сенсорних еталонів, геометричних фігур, вміння використовувати в роботі палички юїзенера.

Фото без описуПрактичний психолог КДНЗ №1 «Оленка» Анастасія Титова провела з керівниками інтерактивну лекцію на тему «Виявлення ставлення педагогів до нововведень», під час якої з’ясували проблеми, які впливають на адаптацію до нововведень в освітньому процесі, та виявили причини, які заважають особистісному вияву творчої діяльності педагогів.

Керівник методичного об'єднання Л. Дубіна провела міні-тренінг щодо розвитку творчості педагогів, під час якого керівники шукали відповіді на питання: що спонукає педагога творити? які риси притаманні творчому педагогу? як впливає творча діяльність вихователя на творчість дітей? педагогічна творчість – це право чи обов’язок педагога? чи можливе творче зростання педагога без постійного розвитку загальної культури особистості?

Фото без описуПроведені вправи «Нестандартний спосіб», «Проблема по колу», «Творча дитина» надихнули керівників на позитивну і плідну роботу.
Під час проведення круглого столу «Інноваційна практика в роботі з дошкільниками» керівники дошкільних закладів поділились досвідом роботи з питань: «Сучасні підходи до художньо-мовленнєвої діяльності» (Павлова Н. Г., КДНЗ № 2 «Світлячок»), «Логіко-математичний розвиток дошкільників» (Герега Н.В., КДНЗ «Орлятко»), «Використання елементів ТРВЗ у навчально-виховній роботі з дітьми» (Дубіна Л.К., КДНЗ № 3 «Казка»), «Розвиток дрібної моторики рук» (Бабаніна Д.І., КДНЗ «Струмок»).

Підводячи підсумки методичного об'єднання, керівники пропонували нові ідеї щодо впровадження інновацій у навчально-виховний процес дошкільних навчальних закладів нашої громади.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь