A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Увага, перерахунок пенсії!

Дата: 11.05.2017 21:31
Кількість переглядів: 662

Фото без описуМелітопольським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Запорізькій області проведено перерахунок пенсій на виконання Закону України «Про Державний бюджет України на 2017 рік», яким передбачено збільшення з 1 травня розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, з  1247 грн. до 1312,0 грн., або на 5,3%.

По Веселівському району підлягало перерахунку 5,5 тис. пенсійних справ, або 89,5 відсотків від загальної чисельності пенсіонерів. Середній розмір підвищення склав 64,61 гривен. Збільшено розмір пенсійної виплати 4,7 тис. пенсіонерів (86,1%), середній розмір пенсії яких склав – 1565,83 грн. Додаткова потреба для виплати перерахованих пенсій становить 305,3 тис.грн. в місяць. Отже, починаючи з 1 травня 2017 року пенсіонери отримують уже перераховані пенсії.

У зв’язку зі зміною прожиткового мінімуму здійснюється перерахунок складових пенсійної виплати, які визначаються від цієї величини.

З  1 травня 2017 року  перерахунку підлягали:

- мінімальні розміри пенсій та доплата за понаднормовий стаж,

- мінімальні розміри пенсій по інвалідності, в зв’язку з втратою годувальника,

- державна соціальна допомога на догляд інвалідам війни,

- підвищення ветеранам війни та членам їх сімей,

- підвищення жертвам нацистських переслідувань,

- пенсії за особливі заслуги перед Україною,

- надбавка донорам.

Перерахунок мінімального розміру пенсії за віком, встановленого відповідно до статті 28 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» на рівні прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність 1312,0 грн. проводиться непрацюючим пенсіонерам.

Виходячи із розміру прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, перерахунок не провадиться по виплатам, які згідно законодавства встановлені у фіксованому розмірі:

- підвищення дітям війни відповідно до Закону України "Про соціальний захист дітей війни" (66,43 грн.);

-  додаткової пенсії за шкоду, заподіяну здоров’ю та компенсаційної виплати за втрату годувальника відповідно до Закону України "Про статус та соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи".

Максимальний розмір пенсії встановлено в розмірі 10740,0 грн.

Відповідно до Порядку проведення індексації грошових доходів населення, затвердженого Постановою КМУ від 17.07.2003 року № 1078, розмір зафіксованої індексації, що входить до складу пенсійної виплати, зменшується на розмір підвищення.
Якщо розмір підвищення перевищує розмір зафіксованої індексації – розмір пенсії збільшується на суму підвищення, яка перевищує індексацію.

Перерахунок проведено в автоматичному режимі і не потребує додаткового звернення пенсіонерів до органів Пенсійного фонду (крім випадків повідомлення про працевлаштування чи звільнення з роботи).

Більш детальну інформацію Ви можете отримати на веб-сайті Мелітопольського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Запорізькій області (www.melitpfu.gov.ua)  та за телефоном “гарячої” лінії

Веселівського відділу обслуговування громадян   (06136)2-15-44,

Мелітопольського відділу обслуговування громадян (0619) 42-08-25.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь