A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

У Брюсселі Веселівська громада презентувала свої досягнення і плани в рамках ініціативи "Рівний рівному"

Дата: 09.03.2018 21:21
Кількість переглядів: 612

Фото без опису

8 березня у  м. Брюссель (Бельгія) за підтримки Програми U-LEAD with Europe та Мінрегіону України відбулася 4-та зустріч робочої групи «Комітет регіонів ЄС-Україна» присвячена розбудові партнерства в межах ініціативи «Рівний Рівному».

Даний проект є новою віхою впровадження реформи децентралізації та становлення спроможних громад в Україні. Приємно, що бенефіціарами даного проекту стали дві громади Запорізької області - Веселівська Громада та Широківська об'єднана територіальна громада. Веселівська громада  отримала громаду-партнера з м. Раквере (Естонія).  Впровадження енергоефективністі та сталого розвитку в муніципалітетах, а також статегія розвитку малого/середнього бізнесу та залучення інвестицій стали темами співпраці між громадами в рамках проекту. Впевнені, що співпраця буде на вищому рівні.  Величезне спасибі за допомогу і підтримку Запорізькому Центру розвитку місцевого самоврядування, і особливо Олександру Свістуну.  

Нагадаємо, 12 лютого цього року Мінрегіон, Харківська та Хмельницька обласні ради, Чемеровецька, Широківська, Веселівська об’єднані територіальні громади та Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH підписали Меморандум про взаєморозуміння іі співробітництво в рамках ініціативи «Рівний рівному» Робочої групи Комітету регіонів ЄС - Україна з питань децентралізації за підтримки Програми «U-LEAD з Європою».

Передбачається, що протягом 2018 року зазначені регіони та об’єднані громади в ході тренінгів, навчальних поїздок та стажувань обміняються з європейськими колегами практичним досвідом реалізації проектів розвитку територій.

Ініціатива «Рівний-рівному» розроблена в рамках Робочої групи «Комітет Регіонів-Україна». Вона спрямована на розвиток партнерства між місцевими та регіональними органами влади ЄС та України, а також на обмін досвідом, що сприяє місцевому та регіональному розвитку.

Комітет Регіонів ЄС запропонував своїм членам та їх адміністраціям (місцевим та регіональним органам влади ЄС) співпрацювати з українськими колегами. Тому було обрано п’ять рівнозначних партнерів, що представляють два регіони України та два регіони ЄС, а також три муніципалітети – об'єднані територіальні громади – з України та три муніципалітети з країн-членів ЄС.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь