A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Інновації у сфері надання послуг на ринку праці обговорили під час засідання круглого столу

Дата: 06.02.2017 20:19
Кількість переглядів: 961

Фото без опису03 лютого 2017 року у приміщенні Веселівського районного центру зайнятості відбулося засідання круглого столу за участю представників центру зайнятості, управління Пенсійного Фонду України, Веселівського відділення Мелітопольської ОДПІ, управління соціального захисту населення Веселівської РДА, бухгалтера та спеціалістів відділу кадрів підприємств .

Розпочала засідання директор Веселівського центру зайнятості Альбіна Жукова, яка зазначила, що тема круглого столу «Розгляд та обговорення нової політики у сфері зайнятості» обрана не випадково, адже служба зайнятості виходить на новий рівень надання послуг на ринку праці та впроваджує організаційні зміни.

«Сьогодні впроваджуються зміни у законодавстві про зайнятість населення, паралельно з якими служба зайнятості здійснює масштабну реорганізацію структури. Метою змін є підвищення якості та доступності отримання послуг клієнтами Служби. Протягом 2016 року служба зайнятості системно впроваджувала нові ефективні підходи до обслуговування клієнтів, що вже дало позитивні результати. За останній рік до співпраці ми залучили 153 роботодавця, які надали майже 710 вакансій. Це дозволило забезпечити роботою 709 мешканців Веселівщини», – наголосила Альбіна Жукова.

Також, за словами директора РЦЗ, у роботу впроваджені новітні форми роботи, такі як відео-резюме, відео-презентації роботодавців та презентації вакансій, можливість дистанційного навчання та навчання он-лайн за допомогою освітнього проекту Prometheus.

Фото без описуНачальник відділу взаємодії з роботодавцями Олександр Нетребко акцентував увагу присутніх на послугах служби зайнятості роботодавцям та перевагах від такої співпраці: «Завданням служби зайнятості є створення сучасного сервісного майданчику, де зустрічаються шукач роботи і роботодавець, тобто ми докладаємо багато зусиль для працевлаштування безробітного, але відповідальність за власну професійну реалізацію лежить на самій особі. Без зусиль самої людини позитивного результату не буде, все залежить від бажання працювати самого безробітного, його розуміння: щоб краще жити – треба працювати! У свою чергу, фахівці центру зайнятості надають адресні соціальні послуги кожному роботодавцю. Ми пропонуємо підбір працівників з урахування особливостей виробництва, ярмарки вакансій, громадські та інші роботи тимчасового характеру, професійну підготовку на замовлення».

Також, начальник віддіду взаємодії з роботодавцями повідомив, що з 13.01.2017 розпочав свою роботу «Електронний кабінет роботодавця» – персональне автоматизоване робоче місце роботодавця, працювати в якому він може з будь-якого комп’ютера, підключеного до мережі Інтернет. Роботодавець буде мати змогу переглянути актуальність реквізитів свого підприємства, що зареєстровані в службі зайнятості, історію направлень центром зайнятості працівників, виконання договорів на громадські та тимчасові роботи. Крім того, передбачена можливість переглядати звіти форм 3ПН, 4ПН, 1ПА, які подавались до служби зайнятості, стан укомплектування заявлених вакансій, можливість отримання такої послуги, як компенсація єдиного внеску та тематику семінарів для роботодавців.

Заступник директора Олена Левон повідомила, що з 13.01.2017 року Державна служба зайнятості запустила в роботу сервіс «Електрона черга реєстрації громадян», за допомогою якого кожен може самостійно, не витрачаючи зайвого часу, записатись на індивідуальний прийом до фахівця будь-якого центру зайнятості України.

Під час засідання соціальні партнери активно долучилися до обговорення питань щодо змін в законодавстві, висловили свої пропозиції та наголосили, що досягти позитивних зрушень у нашій роботі можна лише завдяки тісній співпраці з роботодавцями, органами влади та місцевого самоврядування, зацікавленими в підвищенні рівня зайнятості району.

 

Веселівський районний

центр зайнятості


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь