A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Делегація Веселівської ОТГ стала учасником конференції «Від утворення об’єднаних територіальних громад – до розумного зростання»

Дата: 28.02.2017 21:07
Кількість переглядів: 690

Фото без опису24 лютого 2017 р в Українському домі (м. Київ) Інститутом громадського суспільства була організована широкомасштабна Конференція «Від утворення об’єднаних територіальних громад – до розумного зростання», у якій взяли участь представники Веселівської селищної територіальної громади у складі: Стогній Р.О. – секретар ради, Дундук О.С. – начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету, Нестеренко Л.М. – голова комісії з питань соціального захисту населення, освіти, охорони здоров’я, культури, молоді та спорту, директор КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступеня №2».

Захід пройшов пройшов за підтримки Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ, Швейцарсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» (DESPRO), фонду «Відродження», проекту ЄС «Підтримка регіонального розвитку в Україні».

Фото без описуУсі панельні дискусії були присвячені новому для України терміну «Розумне зростання», який сьогодні базується на розумній спеціалізації, розумному просторовому плануванні та ощадливому використанні всіх  ресурсів.

Публічно обговорювалися питання: «Об’єднані територіальні громади – нові повноваження, ресурси, можливості», «Освітня та медична реформи у нових громадах: можливості чи ризики?», «Гармонізація законодавства у сфері освіти, охорони здоров’я, захисту навколишнього середовища», «Ефективності міжнародної донорської допомоги».

Фото без описуПеред делегатами Конференції з конструктивною промовою виступили прем’єр-міністр України Володимир Гройсман, керівник Програм співробітництва, представництва ЄС в Україні Беренд де Гроот, спеціальний радник Уряду України з питань децентралізації Ради Європи Даніель Попеску; Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, віце-прем’єр-міністр України, Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Генадій Зубко, Міністр фінансів України Олександр Данилюк, експерт Ради Європи Джон Джексон та інші.

Під час конференції було оприлюднено Декларацію про розумне зростання. Головним творцем зазначеної декларації є директор з науки та розвитку Інституту громадянського суспільства, один з ідеологів децентралізації Анатолій Ткачук.

На конференції було обговорено чимало питань важливих для громад, зокрема щодо квотування державного фонду регіонального розвитку введеного депутатами при голосуванні за бюджет 2017.

 Раїса Стогній,

секретар Веселівської селищної ради

Повна відеоверсія конференції

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь