A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

3 березня – Всесвітній день письменника

Дата: 03.03.2017 20:55
Кількість переглядів: 4818

Фото без опису«Всякий автор хоче писати так, щоб його зрозуміли; але при цьому потрібно писати про те, що варто розуміння» писав Ж. Лабрюйер.

Неможливо уявити собі сучасне життя без літератури. Навіть ті, для кого читання не є улюбленим дозвіллям, стикаються з літературними творами, адже сценарій до фільму, стаття в журналі або газеті – це теж праця письменника.

3 березня за рішенням Конгресу Міжнародного ПЕН-клубу від 1986 року відзначається Всесвітній день письменника. Назва клубу розшифровується як Poets, Essayists, Novelists, що в перекладі означає «поети, эссеисты, романісти». Абревіатура PEN відповідає англійському слову, яке означає «ручка для письма».

ПЕН-клуб – це організація поетів-романістів, яка була заснована в Лондоні ще в 1921 році. Ініціатором створення даної структури була англійська письменниця Кетрін Емі Доусон-Скотт. Найперший склад ПЕН-клубу очолив Джон Голсуорсі. Після першого конгресу ПЕН-клубу Лондона регіональні центри цієї організації з'явилися в 11 країнах світу. Зараз їх налічується вже близько 130.

Кому, як не бібліотекарям брати безпосередню участь у підготовці і проведенні свята? Сучасні бібліотеки – це не просто сховища книг, а справжні культурно-просвітницькі центри, в яких із задоволенням проводять час і діти, і дорослі читачі.

У Всесвітній день письменника Веселівська  селищна бібліотека запросила читачів на інтерактивні заходи: міні-конкурс «Літературне сузір’я», кросворд «Великі автори та їхні твори» та цікаві книжкові виставки.

Для учнів 10-го класу ЗОШ №1 була проведена літературна гра «Відгадай письменника» та вікторина  «Літературна мандрівка».

Л.Мовчан,

завідуюча відділом



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь