A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ДПІ

Дата: 10.02.2016 20:08
Кількість переглядів: 1005

На Запоріжжі у січні до бюджетів усіх рівнів спрямовано понад півмільярда гривень

З початку року запорізькі платники податків та зборів перерахували до бюджетів усіх рівнів понад 506 мільйонів гривень (без показників Спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі). Як зазначив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін, майже 206 мільйонів гривень від цієї суми – це надходження до державного бюджету, що на 57 мільйонів гривень або на 38% перевищує сплату за аналогічний період минулого року.

Найвагоміші суми перерахували платники ДПІ у Орджонікідзевському районі Запоріжжя – 33,6 мільйона гривень, у Заводському районі до держскарбниці спрямовано 24 мільйони гривень та майже 21 мільйон гривень сплатили представники бізнесу Жовтневого району.

– Левову частку надходжень до держбюджету перераховано від сплати податку на додану вартість – 113 мільйонів гривень, що на 46 мільйонів гривень або на 70% більше, ніж за аналогічний період минулого року, – наголосив Олексій Кавилін.

Податку на доходи фізичних осіб до держскарбниці надійшло 56,3 мільйона гривень, ПДФО із доходу у вигляді процентів – 4,6 мільйона гривень та майже 20 мільйонів гривень запоріжці спрямували на потреби армії. Податку на прибуток підприємства сплатили 7,7 мільйона гривень, що на 5 відсотків більше за очікувані показники.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

До місцвої казни Запоріжжя надійшло понад 300 мільйонів гривень

За січень поточного року платники податків м. Запоріжжя та області спрямували майже 301 мільйон гривень (без показників Спеціалізованої ДПІ з обслуговування великих платників у м. Запоріжжі), що на 118 мільйонів гривень або на 65% більше, ніж торік. Про це повідомив начальник Головного управління ДФС у Запорізькій області Олексій Кавилін.

– Традиційно, найвагоміші надходження від податку на доходи фізичних осіб. За січень його надійшло 169 мільйонів гривень. Рівень відповідного періоду минулого року перевищено на 55 мільйонів гривень. У розрізі районів найбільші суми до місцевого бюджету надійшли від платників Мелітопольської ОДПІ – понад 39 мільйонів гривень, представники бізнесу Орджонікідзевського району спрямували 34 мільйони гривень, суб’єкти господарювання Енергодарської ОДПІ поповнили місцеву скарбницю майже на 34 мільйони гривень, – зазначив Олексій Кавилін.

Від плати за землю перераховано 44,2 мільйона гривень. У порівнянні з січнем 2015 року сума сплаченого податку зросла на 8,2 мільйона гривень.

Від суб'єктів малого і середнього підприємництва надходження з єдиного податку складають 42 мільйони гривень, а це на 17,8 мільйона гривень або на 74% більше, ніж за січень минулого року.

Майже 34 мільйони гривень надійшло акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів.

Податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (у тому числі транспортний податок) до місцевої казни спрямовано понад 5 мільйонів гривень.

Головне управлянні ДФС у Запорізькій області

У ДФС України привітали "Фантом" з річницею створення

У Державній фіскальній службі України відзначили першу річницю створення спеціального підрозділу податкової міліції ДФС "Фантом", який діє на території проведення антитерористичної операції. Офіцерів податкової міліції привітали Голова ДФС Роман Насіров, Перший заступник Голови ДФС Сергій Білан, керівники та представники Адміністрації Президента, Міністерства фінансів України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України та інших силових підрозділів і відомств, органів влади та волонтери.

В урочистих заходах також взяли участь співробітники податкової міліції Запорізької області, які протягом 2015 року на добровільних засадах виконували завдання у зоні проведення АТО.

Слід зазначити, що у "Фантомі" служать спеціально підготовлені офіцери – добровольці, справжні фахівці своєї справи, які здатні приймати зважені рішення, ефективно протидіяти злочинності та захистити наших громадян.

Ризикуючи своїм життям, вони разом зі своїми колегами з інших правоохоронних органів у складі зведених мобільних груп контролюють лінію розмежування. Завдяки їх роботі на ринки України не потрапила значна кількість контрабандних та фальсифікованих товарів.

Створили "Фантом" наприкінці січня минулого року для врегулювання складної ситуації з переміщенням товарів з неконтрольованої території. За цей час відбулось чотири ротації працівників цього спецпідрозділу, в лавах якого загалом служить 521 офіцер податкової міліції.

Головне управління ДФС у Запорізькій області

Запорізькі оперативники викрили зловмисників, які намагалися ухилитися від сплати 3 млн. грн. податків

На Запоріжжі співробітники оперативних підрозділів Головного управління ДФС у Запорізькій області виявили підприємство, яке шляхом незаконного формування податкового кредиту з ПДВ за рахунок операцій з "фіктивними" суб’єктами господарювання ухилилось від сплати податків на загальну суму понад 3 мільйони гривень. У відношенні посадових осіб розпочато кримінальне провадження.

За іншим провадженням за фактом умисного ухилення від сплати єдиного соціального внеску порушники заявили про намір компенсувати втрати бюджету. Отже до суду було направлено провадження для звільнення від кримінальної відповідальності у зв’язку з повним відшкодуванням збитків. За результатами проведених заходів державі відшкодовано 780 тисяч гривень.

Усього минулого тижня співробітниками оперативних підрозділів викрито два злочини за фактами ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах (ч.3 ст.212 КК України).

Окрім цього, із незаконного обігу вилучено товарів підакцизної групи на суму 243 тисячі гривень.

Так, під час проведення заходів у рамках операції "Акциз – 2016" на одній з автозаправок області встановлено факт торгівлі паливно-мастильними матеріалами без наявності необхідних дозвільних документів. У порушників вилучено понад 8 тисяч літрів паливно-мастильних матеріалів на загальну суму 136 тисяч гривень.

Відомості за розпочатими провадженнями внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Головне управління ДФС у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь