A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Рятувальники закликають громадян не спалювати сухостій

Дата: 05.03.2017 19:59
Кількість переглядів: 669

Фото без описуЗ настанням відносно сухої та теплої погоди почастішали випадки спалювання населенням сухої рослинності на городах та присадибних ділянках.

Важливо, що такі дії є вкрай небезпечними, адже під час різких поривів вітру вони можуть стати причиною пожеж у житлових та господарських будівлях, а також цілих лісових масивів.

Так, впродовж останнього тижня випадки загоряння сухої трави та чагарників було зафіксовано в Івано-Франківській, Закарпатській, Львівській та Миколаївській областях. На Івано-Франківщині лише за минулі вихідні рятувальники ліквідували 72 загоряння. Пожежі були зареєстровані практично в усіх районах Івано-Франківської області. Протягом 26 лютого на Закарпатті були зареєстровані 6 випадків загоряння сухої трави та чагарників, а на Львівщині близько 20 випадків. Днем пізніше рятувальники Львівщини впродовж доби 35 разів виїжджали на гасіння сухої трави та чагарників. Займання виникали на території Мостиського, Буського, Дрогобицького, Жовківського, Городоцького, Сколівського, Жидачівського, Стрийського, Самбірського, Миколаївського, Старосамбірського, Пустомитівського районів, містах Червоноград та Львів. Упродовж 1 березня на території Закарпатської області виникло 9 випадків загорянь сухої трави та чагарників, а у Львівській області - 8 випадків. Загалом, з початку року виникло вже понад 16 пожеж в екосистемах.

До ліквідації загорянь, площа яких подекуди становить кількасот метрів квадратних, залучалися як рятувальники Державних пожежно-рятувальних частин областей, так і представники місцевої добровільної пожежної охорони.

Служба порятунку закликає громадян суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі в природних екосистемах. Перш за все, не слід випалювати суху траву та сміття на присадибних ділянках, розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.

 

Олександр Баша,

Начальник Веселівського РС ГУ

ДСНС України у Запорізькій області


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь