A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Депутат на окрузі

Дата: 23.03.2016 18:47
Кількість переглядів: 1045

«Депутат на окрузі»

      Прочитавши в Веселівській районній газеті «Колос» від 19 березня 2016 року статтю А. Зубова під заголовком «Депутат в действии»,  в якій він позитивно висловлюється про роботу депутата селищної ради по відомчому округу  №16 Акімова О.А.. Хочу сказати наступне.

    По-перше, таке публічне висвітлення депутата дуже важливо  для активізації і підвищення ролі «слуги народу» в повсякденному житті громади.

    По-друге, в свій час будучи обраним із числа депутатів секретарем селищної ради двох скликань, мені довелося працювати в представницькому органі громади, при тому що я сам був депутатом.  Як колишній колега -депутат,  посадова особа яка добре знає про роль і обов’язки депутата в житті території,  маю повне право підтвердити, що Акімов О.А. завжди був депутатом активної життєвої позиції,  стояв на захисті інтересів своїх виборців і в міру своїх можливостей по максимуму старався допомогти в вирішенні виниклих проблемних питань. Він завжди вносив конструктивні пропозиції щодо покрашення роботи сесії, апарату селищної ради, ліквідації назрілих проблем в житті території. Він не тільки вносив, а й сам приймав активну участь в їх вирішенні. Такі депутати повністю відповідають вимогам Статуту депутата. Якщо б було більше таких представників народу в органах влади,  життя громади ставало би з кожним днем кращим.

    Але шкода таких депутатів не так вже й багато. Знаючи стан справ по роботі депутатського корпусу попередніх скликань,  можу впевнено сказати, що значна частина депутатів отримавши статус депутата, тобто «слуги народу», про цей народ забувають. Люди не бачать своїх представників на окрузі, з’являється враження що депутати бояться своїх виборців, зустрічі з ними практично не проводяться , вони не знають назрілих проблем на своїх округах, зовсім не інформують людей про те  як живе орган місцевої влади та що робиться для вирішення того чи іншого питання.

    По виборчому окрузі де живу особисто я, а це округ №3. В попередньому скликанні за 4 роки люди не бачили депутата, навіть забули хто ж персонально представляє їхні  інтереси в селищній раді (прізвище не називаю через етичні мотиви).  Закликаю  депутатів нинішнього   скликання не наслідувати практику роботи своїх попередників і активно включатися в життя громади.

В деяких депутатів склалося враження, що в їх роботі головне проявляти активність в роботі засідань сесій та постійних комісій. Хоча це також дуже важливо, але на мій погляд більш ефективною і корисною повинна бути активність на окрузі де живуть ваші виборці, ті  хто довірив  вам  мандат депутата, щоб ви захищали їхні інтереси в органах влади. Оперативно реагували та вирішували виниклі питання або проблеми в повсякденному житті. А таких проблем вистачає в усіх сферах суспільного проживання.

     В зв’язку з цим я пропоную на сторінках газети «Колос» а також на сайті Веселівської селищної територіальної громади  відкрити рубріку – «Депутат на окрузі»,  де пересічні  громадяни зможуть публічно висловлювати свою думку про роботу того, чи іншого депутата на окрузі. Щоб була можливість обговорювання різних тем, наприклад,   чи гідно депутати  представляють народні інтереси в органах  влади, як вирішують ті питання які хвилюють, тощо.

   Така постановка питання дасть можливість депутатам вказати  що про їх роботу думають виборці і безумовно заставлять працювати на благо людей активніше, оперативно реагувати на запити тих людей котрі дали їм ім’я - «слуга народу».  

    А мешканців селища і сіл громади закликаю не соромитися висловлювати своє враження про свого обранця, а навіть вимагати від нього робити те, що від нього вимагає чинне законодавство. При чому хочу зауважити на тому, що  висловлювати необхідно як позитивні так і негативні моменти в роботі депутата.  Саме від цього буде користь не тільки мешканцям окремого округу, а й громаді в цілому.

Дякую за вашу увагу.

                                                                                                                                    В.Козаченко

 

Фото без описуОсь невеличкий приклад. Депутат Веселівської селищної ради по виборчому округу № 17 Кожевнікова Тетяна Іванівна спілкується зі своїми виборцямі, вислуховує зауваження та пропозиції мешканців а також приймає виконані роботи по монтажу  вуличного освітлення по вулиці Бобрових.                  

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь