A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Робочий візит представників проекту GIZ у рамках проекту "Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями"

Дата: 23.03.2016 18:25
Кількість переглядів: 891

Фото без опису

    23 березня 2016 року Веселівську селищну громаду з робочим візитом відвідали представники проекту GIZ у рамках проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями». Нашими гостями стали, представник Німеччини керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн, та координатор проекту в Україні Зоя Філіпова.

    Вже за традицією зустрічали іноземних колег з короваєм на в’їзді до селища, після чого голова Веселівської селищної ради Петро Миколайович Кіяшко провів невеличку екскурсію по деяким закладам нашої громади. Гості познайомилися з дітлахами дошкільних навчальних закладів «Оленка» та «Казка». Побували у Веселівській районній різнопрофільній гімназії, та у Веселівській загальноосвітній  школі №1.

Фото без опису Фото без опису

Фото без опису Фото без описуФото без опису

     Контрольною точкою екскурсії стало  відвідування дислокації Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області, тому що представники проекту GIZ  відвідали нашу громаду безпосередньо зацікавившись нашим проектом «Безпека населення запорука успіху громади» який розробили спеціалісти Веселівської селищної ради разом зі спеціалістами ДСНС. 

Фото без опису Фото без опису

    Фото без опису    Друга частина зустрічі проходила в залі засідань Веселівської селищної ради, на якій заступник голови селищної ради з питань інвестиційного розвитку Дяченко Олексій Валерійович разом з начальником Веселівського державного пожежно-рятувального посту №13 ГУДСНС України в Запорізькій області Башою Олександром Анатолійовичем презентували спільний проект «Безпека населення запорука успіху громади». 

Фото без опису

Співдоповідачем виступив заступник начальника ГУДСНС України в Запорізькій області Головань Миколай Миколайович, щодо перспектив розвитку МПО на території новоствореної громади.

Після виступів наших спеціалістів керівник проекту GIZ Кристіан Пошманн  проінформував щодо реалізації на території нашої держави  проекту «Підтримка України в управлінні надзвичайними ситуаціями».

Фото без опису Фото без опису

Тези з виступу К.Пошманна:

Приклад ефективності проекту: У рамках першої партії матеріальної-технічної допомоги пожежні підрозділи у східних областях України отримали обладнання для боротьби з пожежами. Зокрема було отримано шоломи, захисні костюми, рукавиці та чоботи для 2000 осіб. Окрім цього було передано пожежні рукави загальною довжиною
140 000 метрів, 50 сучасних водяних мотопомп та 50 генераторів. Після масштабної пожежі, у ході якої було використано весь запас піноутворювача, українським пожежникам було оперативно надано 60 тонн даної речовини з метою поповнення запасів.

Цілі: Підвищення ефективності оперативного реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій та її організацій-партнерів (Товариство Червоного Хреста України та громадські організації).

Виклики: Приблизно 1,45 млн українців шукають притулок у різних регіонах країни через конфлікт на сході. Масовий приплив внутрішньо переміщених осіб (ВПО) у центрально-східних регіонах є надскладним завданням для місцевих та обласних органів влади, які не завжди здатні надавати базові державні послуги на належному рівні. Державна служба України з надзвичайних ситуацій повинна надавати цим органам влади належну підтримку у даному питанні, але їй також бракує коштів та кваліфікації.

Заходи: у середньо- та довгостроковій перспективі державні та недержавні партнери повинні бути в змозі самостійно забезпечувати цивільний захист населення. Задля цього вони отримують підтримку в розробці відповідних планів антикризових дій та у фаховій підготовці власного персоналу. Кошти Спеціальної ініціативи «Україна» використовуються для придбання обладнання, проведення тренінгів та майстер-класів для особового складу, відбудову цільових будівель та створення системи управління складськими приміщеннями для постійного доступу до запасів.

Результати: Державна служба України з надзвичайних ситуацій вже отримала першу партію обладнання. Завдяки цьому обладнанню стало можливим суттєве зниження смертності пожежників під час виконання службових обов'язків. У Луганській та Донецькій областях ДСНС отримала 12 сучасних автомобілів швидкої медичної допомоги. Внутрішньо переміщені особи отримали товари першої необхідності, що дозволило тимчасово забезпе­чити їх базові потреби. Серед ВПО є багато громадян похилого віку з обмеженими фізичними можливостями. Завдяки постачанню візків вони отримали більше можливостей для вільного пересування.

 Фото без опису Фото без опису

 

 

 

  

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь