A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЯК РОСІЯНИ ЗНИЩУЮТЬ ОСВІТУ

Дата: 22.04.2024 10:25
Кількість переглядів: 33

Фото без описуКоли росіяни окуповують чужі землі, вони одразу намагаються зруйнувати освіту. Так сталося й у Веселівській громаді: загарбники одразу почали нищити українську ідентичність наших наймолодших громадян. Наші школи, які були оснащені краще за більшість російських закладів, стали об’єктами російської пропаганди.

 

                              РОСІЙСЬКІ СТАНДАРТИ ОСВІТИ

У 2016 році розпочалось реформування української освіти, ключовою складовою якої є впровадження реформи «Нова українська школа» (НУШ). Впровадження реформи триває, і учні перших пілотних класів цього року будуть вже восьмикласниками. У 2029-му ми зустрінемо перших випускників з освітою за новим державним стандартом.

 Але, на жаль, у  Веселівській громаді час зупинився. Веселівські школярі в Україні перейшли на навчання онлайн. А на тимчасово окупованих територіях росіяни у минулому році повідомили, що всі школи тимчасово окупованих територій переходять на російські стандарти навчання. У навчальні заклади доставили 600 тисяч сумнівних російських підручників.

СУМНІВНІ ВЧИТЕЛІ

 Після початку російської окупації багато вчителів евакуювалися на підконтрольну Україні територію. Через це росіяни були змушені привозити своїх вчителів або призначати на вчительські посади людей без жодної кваліфікації.

ЗМІ пишуть, що військовий вишкіл, фізкультуру та інші предмети викладають колишні російські військові. Звісно, що вони не мають педагогічної освіти.

 ЗАМІСТЬ ОСВІТИ – ВОРОЖА ПРОПАГАНДА

Російські окупанти продовжують насаджувати українським дітям на тимчасово окупованих територіях  російську ідентичність. На уроках школярі вивчають такі теми, як «РФ наша Батьківщина», «Наша країна — Росія», «Ми — росіяни».

 

Для «патріотичного виховання» окупанти випускають абетки з російськими прапорами. А минулого року загарбники випустили оновлені підручники з історії, де заперечують існування України, розпалюють ненависть проти інших народів, виправдовують та підтримують «спеціальну військову операцію» проти України та готують дітей до війни проти «нацизму».

 МІЛІТАРИЗАЦІЯ ОСВІТИ

Міноборони Росії використовує дитячу організацію «Юнармія» для нав'язування неповнолітнім російської пропаганди та підготовки їх до війни з українцями. Окупанти організовують заходи, щоб розповісти про рух «Юнармії» та заохочують школярів до нього долучатися.

 Також після повномасштабного вторгнення на тимчасово окупованих територіях створили рух «ЮгМолодой», який розповсюджує російську пропаганду саме в окупованих регіонах на Півдні України. Станом на 2023 рік організація налічувала 17 відділень та сім тисяч учасників.

 СУМНІВНІ ЕКЗАМЕНИ

У 2022 році росіяни опублікували інформацію для абітурієнтів тимчасово окупованої Запорізької області про можливість вступу до навчальних закладів Росії навіть без російських екзаменів, а тільки за співбесідою та внутрішнім тестуванням.

 У межах цієї програми росіяни вивезли до ворожої держави за 2022-2023 роки понад 20 тисяч дітей.

 Втім, педагоги Веселівської громади продовжують вірити в Україну та нашу систему освіти. Ці два роки випробувань лише загартували їх і  подарували віру в те, що одного прекрасного дня наші школи знову відкриють двері для знань і світлого майбутнього українських дітей.

 Ми віримо в майбутнє!

 



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь