A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЯКА РЕАЛЬНА СИТУАЦІЯ У ВЕСЕЛІВСЬКІЙ ГРОМАДІ ПІСЛЯ ОКУПАЦІЇ РОСІЯНАМИ?

Дата: 20.04.2024 11:08
Кількість переглядів: 29

Фото без описуПісля окупації Веселівської громади росіяни обіцяли людям покращення життя. Як і варто було очікувати, все це виявилося лише брехнею. Розказуємо, яка насправді ситуація в окупованій Веселівській громаді.

 

ДЕФІЦИТ ЛІКАРСЬКИХ ПРЕПАРАТІВ

Медичні заклади мають відчутний дефіцит лікарських препаратів, які ще й зазвичай низької якості. Усі препарати, необхідні для лікування, виробляються росіянами або постачаються з тимчасово окупованого Криму. Через це багато наших співгромадян не отримують належного лікування, що впливає на їхнє здоров’я та життя.

 

ВІДСУТНІСТЬ МЕДПЕРСОНАЛУ

 

Це - ще одна серйозна загроза для здоров'я та життя мешканців громади. Аби провести операції, медики змушені відправляти пацієнтів до Сімферополя. Через таке транспортування люди наражаються на небезпеку для здоров’я та життя, а відсоток успішних медичних втручань знижується.

 

КОМУНАЛЬНІ КОЛАПСИ

За російської окупаційної влади комунальні служби функціонують не ефективно. Постійні перебої в подачі електроенергії та поломки водопровідних мереж є дуже поширеними. Питна вода подається з глибоких артезіанських свердловин, а проблеми з електрикою призводять до перебоїв із водопостачанням. Завищені ціни на вугілля призводять до безконтрольного вирубування лісосмуг для забезпечення опалення в зимовий період.

 

РОСІЙСЬКІ ПРАВИЛА ЖИТТЯ

 

Суспільно-економічна ситуація в тимчасово окупованій Веселівській громаді погіршується. Щоб скористатися будь-якими послугами, мешканцям необхідно мати російський паспорт. Також підприємці, які не реєструвалися за російським законодавством, змушені закривати бізнес. Ті, хто продовжує торгівлю, реалізують продукти за завищеними цінами, обмеженого асортименту та низької якості.

 

ІНФОРМАЦІЙНА БЛОКАДА

Окупанти роблять усе, аби приховати проблеми, які вони принесли із собою. На жаль, росіяни блокують інформацію на тимчасово окупованих територіях, що ускладнює отримання нашими співгромадянами правдивих новин та спілкування із людьми на підконтрольній Україні території. Тому мешканці Веселівської громади іноді навіть не можуть розповісти про свої негаразди.

 

Залишаймося об'єднаними та підтримуймо один одного в ці важкі часи!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь