A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Спалах кору в Україні: єдина відповідь — вакцинація

Дата: 05.03.2018 17:02
Кількість переглядів: 618

Фото без опису

В Україні триває спалах кору — одного з найбільш заразних захворювань, відомих у світі. За 2017 рік в Україні зафіксували 4 782 випадки захворювання на кір.   

Спалахи кору мають циклічний характер і відбуваються кожні 5—6 років. Головна причина спалахів — низький рівень охоплення щепленнями. У 2016 році менше половини українських дітей отримали щеплення від кору за графіком. Із вересня 2017 року, за рішенням оперативного штабу МОЗ з реагування на ситуацію з кором в Україні, тривають посилені заходи з імунізації, щоби захистити якомога більше дітей.

Щеплення проти кору проводять уже понад 50 років, і за цей час вакцини зарекомендували себе як безпечний та ефективний спосіб профілактики. Саме завдяки вакцинації вдалося знизити захворюваність на кір у десятки разів. Тільки з 2000 по 2016 роки смертність від кору знизилася на 79%, а це означає, що вакцини зберегли 20,3 мільйона дитячих життів у всьому світі.                                                                                        Рівень планової вакцинації проти кору в Україні протягом 2017 року зріс більше ніж удвічі порівняно з 2016 роком. Якщо говорити про планову вакцинацію, то за 12 місяців 2017 року було вакциновано проти кору відповідно до національного календаря щеплень 93,38% дітей одного року життя та 90,7% дітей віком 6 років.                                                   На тлі покращення ситуації з вакцинацією проти кору, паротиту і краснухи непокоїть рівень охоплення вакцинацією від інших інфекцій.   

МОЗ рекомендує вакцинацію для дітей та ревакцинацію для дорослих від дифтерії. Дифтерія небезпечна тим, що без негайного введення сироватки близько 50% хворих можуть померти, навіть із сироваткою ризик смерті залишається на рівні до 20%.                  Єдиний спосіб захиститися від дифтерії та запобігти розвитку небезпечних ускладнень — вакцинація для дітей та ревакцинація для дорослих (кожні 10 років).                                                                                   

КЗОЗ «Веселівський ЦПМСД»     
Веселівської селищної рад


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь