A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

БІЛЬШЕ 95% ПРАЦІВНИКІВ СФЕРИ ОСВІТИ ТА ПОНАД 40% ЛЮДЕЙ КАТЕГОРІЇ 60+: ВАКЦИНАЦІЯ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ ТРИВАЄ

Дата: 23.02.2022 16:35
Кількість переглядів: 350

Фото без опису21 лютого традиційний брифінг щодо ситуації з поширенням коронавірусної інфекції та боротьби з Covid-19 провів директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич.

Так, станом на 21.02.2022 в Запорізькій області першою дозою щеплено 621670 осіб, другою 590706, бустерну дозу вакцини отримали 23623 людини, а додаткову - 281.

Очільник Департаменту зауважив, що наразі в області щепленно вже понад 96% медпрацівників області, більше 95% працівників сфери освіти та понад 40% людей категорії 60+. 

“Це досить непогані результати, проте цього замало, щоб перемогти пандемію. Не вагайтесь, приходьте в центри масової вакцинації та пункти щеплень та отримуйте свою дозу антиковідного захисту. Якщо вже минуло 6-9 місяців від базового курсу вакцинації , нагадую, що варто зробити ще й бустерну дозу”, - зазначив Олексій Кулинич.

Також директор Департаменту охорони здоров’я нагадав про важливість вакцинації дітей у зв’язку з поширенням штаму Омікрон.

Перш за все, варто дотримуватись базових норм гігієни та ковідних правил.

Важливо залишати хвору дитину вдома, не допускати, щоб вона ходила в  дошкільні установи й школи. Дітям і батькам  слід утримуватися від відвідування місць скупчення людей. Найефективнішим засобом боротьби з Covid-19 залишаеться вакцинація.

В Україні щепити дітей від гострої респіраторної коронавірусної хвороби можна з 12 років. Дітей щеплюють вакциною Comirnaty від Pfizer-BioNTech. Інтервал між першою та другою дозою – 21-28 діб. За даними Центрів з контролю та профілактики захворювань США на середину жовтня 2021-го, вона на 93% ефективна проти госпіталізації підлітків віком 12-18 років.  

Для того, щоб вакцинувати дитину 12-17 років від коронавірусної хвороби, батькам достатньо просто записати її до будь-якого пункту чи центру щеплення - дітей такого віку в країні щеплюють за спрощеною процедурою. Для цього потрібна інформована згода (форма N 063-2/о) батьків або опікунів. Цей документ, безпосередньо, перед вакцинацією вам видасть лікар і попросить його заповнити. Дітям від 14 років згода батьків не потрібна.

Декілька фактів про вакцинацію:

  • Бустерна доза вакцини на 95% захищає людей від смерті внаслідок Covid-19;

  • Завдяки ревакцинації  імунна система людини стає більш натренованою розпізнавати нові штами вірусу. 

  • Після третьої дози вакцини у людей з’являється більша кількість та якість антитіл, які готові до захисту від нових штамів вірусу. 

  • Наразі, у світі вже повністю вакциновано понад 1 мільярд людей.

  •  

 

Департамент культури та інформаційної політики


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь