Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Академія молодіжного моніторингу

Дата: 08.02.2022 16:44
Кількість переглядів: 499

Фото без описуЗапрошуємо молодь з громад-партнерок Програми DOBRE Запорізької області до навчання в Академії молодіжного моніторингу, яка є компонентом проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE).  Слоган Академії - “Досліджуємо, щоб покращувати”. Адже фундаментом для розвитку якісного самоврядування є доступність інформації та підзвітність органів влади.

 

Під час навчання в Академії ви:

  • розширите свої знання про діяльність органів місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, навчитися ефективно комунікувати з ними;
  • познайомитеся з інструментами громадського моніторингу життя громади та подальшої роботи з результатами дослідження (збір інформації, аналіз, розробка рекомендації, комунікація з ОМС, публічна презентація тощо);
  • дізнаєтеся про важливість  громадського моніторингу та його вплив на розвиток якісного місцевого самоврядування;
  • проведете моніторинг діяльності депутатів місцевих рад та допоможете їм стати підзвітнішими та прозорішими в депутатській діяльності;
  • навчитеся розробляти пропозиції для депутатів та вести конструктивний діалог з владою;
  • допоможете молоді громади дізнатися про те, як влаштоване місцеве самоврядування.

 

Формат навчання: 3 тематичні онлайн-зустрічі, 2 практичні завдання, онлайн-нетворкінг з молоддю та практиками громадського моніторингу, офлайн гала-зустріч випускників та випускниць  Академії молодіжного моніторингу.

 

Запрошуємо команди учнівського самоврядування, молодіжні ради, молодіжні громадські об'єднання та ініціативні групи з Веселівської, Гуляйпільської, Пологівської, Комиш-Зорянської та Широківської громади. Кожна молодіжна команда здійснить у своїх громадах моніторинг роботи місцевих депутатів (за критеріями - підзвітність, відвідуваність сесій) та публічно обговорить результати з представниками влади та жителями громади.

 

Навіщо це все? Очікуємо, що громадський моніторинг, який здійснить молодь, допоможе депутатам та владі покращити свою діяльність, посилить її підзвітність та прозорість, виявить успішні практики депутатів місцевих рад та ОМС у спілкуванні та взаємодії з жителями громади, а також допоможе молоді громади дізнатися про те, як влаштоване місцеве самоврядування.

 

Стартова навчальна подія для учасників/ць – онлайн-тренінг “Громадський моніторинг у молодіжній роботі” відбудеться 17 лютого з 14.30 до 17.00.

 

Для участі в Академії молодіжного моніторингу необхідно зареєструватися за посиланням: https://forms.gle/N5PyYsFVDy2xyffCA

 

Якщо у вас наразі немає команди, але є бажання участі, зареєструйтеся за посиланням вище. В разі відбору ми сконтактуємо вас з іншими представниками вашої громади.

 

Тривалість навчання в Академії: лютий-березень 2022 року.

 

***

Координаторка Академії молодіжного моніторингу:

Ірина Ткаченко, координаторка молодіжного напрямку проєкту “Голос громади в місцевому самоврядуванні” Програми DOBRE  в  Запорiзькiй області

097 693 11 63

agency.skyscraper@gmail.com

 

***

Академія молодіжного моніторингу реалізовується в межах проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» за підтримки Програми «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE), що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

 

В Запорізькій області виконавцем проєкту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» є громадська організація «Агенція сталого розвитку “Хмарочос”».

 

***

Програма USAID «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) – це шестирічна програма, що виконується міжнародною організацією Глобал Ком’юнітіз (Global Communities) та фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID). Програма DOBRE працює для надання допомоги територіальним громадам (ТГ) в Україні, щоб долати виклики та використовувати можливості, які дає децентралізація, через поліпшення місцевого самоврядування і підвищення рівня залучення громадян до вироблення положень та прийняття рішень.

 

Програма USAID DOBRE співпрацює із 100 громадами у 10 областях України: Дніпропетровській, Івано-Франківській, Харківській, Херсонській, Кіровоградській, Миколаївській, Тернопільській, Чернівецькій, Чернігівській та Запорізькій.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь