Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Реформа харчування в закладах освіти: як впровадити нове меню.

Дата: 26.01.2022 14:14
Кількість переглядів: 371

Фото без описуВід якості харчування залежить здоров'я дитини.  Кроки, які робить держава, щоб  покращити харчування дітей, - це однозначно добре.

Фрукти, овочі, ягоди, кускус, морська риба, менше цукру та солі. Ціль та пріоритет нових норм харчування, що набули чинності з нового року- сформувати нову культуру шкільного харчування. У нових нормах збільшили кількість молока та кисломолочних продуктів, м'яса, риби, бобових та круп, вперше до шкільного меню внесли безглютенові позиції.

Нове меню складається зі 160 страв, які використовуватимуть залежно від кратності харчування для кожного окремого закладу освіти. Воно містить як традиційні українські страви, так і популярні страви різних кухонь світу.

З цією метою 25 січня 2022 року відділом освіти, молоді та спорту  селищної ради проведено для керівників, медичних працівників  закладів освіти громади  робочу нараду з питань порядку організації харчування здобувачів освіти громади  з  січня 2022 року,  в якій взяли участь представники Веселівського управління Головного  управління Держпродспоживслужби у Запорізькій області начальник управління Світлана ОСТАПЧУК, начальник відділу держнагляду за дотриманням санітарнрго законодавства Олена ГУНБІНА,  секретар  ради  Раїса  СТОГНІЙ , начальник відділу освіти, молоді та спорту Оксана ДУНДУК.

Особлива увага приділялась  Порядку  організації харчування дітей в закладах освіти згідно постанови Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку».

       Представники  Веселівської Держпродспоживслужби під час своїх виступів надали роз’яснення щодо складання примірного чотиритижневого сезонного меню для учнів та вихованців освітніх закладів.

      Учасники наради в ході спілкування отримали відповіді на запитання, які сприятимуть  покращенню  організації  харчування в закладах освіти громади  для здобувачів освіти.

      Підводячи підсумки секретар ради Раїса СТОГНІЙ  наголосила на  проблемні питання щодо дотримання норм харчування, вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів згідно постанови  КМУ № 305,  проведення профілактичних і протиепідемічних заходів щодо попередження масового розповсюдження гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом і гострих респіраторних інфекцій   та побажала всім присутнім міцного здоров'я, натхнення та плідної співпраці.

                                  

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь