A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗАПОРІЗЬКА ОБЛАСТЬ АКТИВІЗУЄ РОБОТУ З ВАКЦИНАЦІЇ І ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ЛІКАРЕНЬ КИСНЕВИМИ КОНЦЕНТРАТОРАМИ

Дата: 20.01.2022 10:56
Кількість переглядів: 356

Фото без описуПід час наради голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха з головами районних державних адміністрацій регіону, яка відбулася 18 січня 2022 року, розглядалися нагальні питання підготовки до чергової хвилі пандемії COVID-19.

Директор Департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олексій Кулинич повідомив, що черговий підйом кількості захворювань очікується після 20 лютого. Головним і основним засобом збереження життя і здоров’я  людей в усьому світі залишається вакцинація, набуття колективного імунітету.

В області вакцинальна кампанія проводиться активно. Олексій Кулинич нагадав, що наразі вже є можливість щепитися третьою, бустерною  дозою - можна робити щеплення від 6 до 9 місяців після основних. Немає жодних обмежень щодо віку та категорій дорослого населення, які бажають отримати третю дозу. В Україні вже рекомендують  щеплювати дітей від 12 років. Також головам районних державних адміністрацій регіону нагадали про важливість забезпечення належних темпів рутинної вакцинації на територіях області, зокрема, проти поліомієліту – небезпечного та вкрай заразного інфекційного захворювання.

Одночасно найбільшою проблемою в ході щеплення дорослого населення від COVID-19 залишається ситуація у сільській місцевості, де мешкають люди похилого віку, яким важко пересуватися. Олександр Старух поставив керівникам районів задачу провести відповідну роботу з місцевими органами влади і, зокрема, відновити роботу пересувних, мобільних пунктів вакцинації.

Очільник області наголосив, що потрібно визначити приміщення, забезпечити їх комфортними для медичних бригад та населення умовами, провести активну роз’яснювальну роботу, запрошувати на вакцинацію. Одночасно треба забезпечити можливість прибуття медбригад до маломобільних громадян та людей старшого віку у маленьких населених пунктах додому - щоб кожен, хто хоче вакцинуватися, мав змогу це зробити.  

Також учасники зустрічі обговорили  продовження робіт із забезпечення киснем лікарень, введення в дію власних кисневих станцій медзакладів. Олександр Старух, Олексій Кулинич та представники  райдержадміністрацій розглянули ситуацію в кожній конкретній лікарні,  що входить до переліку закладів допомоги хворим на COVID-19. В них, згідно списку Міністерства охорони здоров’я, передбачено встановлення кисневих станцій. Вони закуповуються за рахунок субвенції з державного бюджету. На місця перераховуються гроші на проєктування та роботи з будівництва. Самі ж станції закуповуються централізовано і передаються до лікарень.

- Сьогодні доведено, що найбільш важливо, щоб в кожній ковідній лікарні була встановлена киснева станція. Кисневі  концентратори будуть забезпечувати лікарню постійним потоковим киснем. Ми маємо на меті забезпечити 100% ліжок у цих лікарнях киснем та встановити безперебійне киснепостачання в реанімаційних відділеннях. На останній сесії обласної ради депутати підтримали всі питання, які пов’язані з розвитком медичної сфери. Вони виділили відповідні кошти - більше 11 мільйонів гривень. Тому кожна з 24-х лікарень, які приймають хворих на коронавірус, отримає необхідне обладнання та підтримку, - зазначив Олександр Старух.

Керівникам районних державних адміністрацій поставлено завдання в найближчий час забезпечити наявність якісної проєктно-кошторисної документації для кожної станції в кожній з лікарень. Проєкт має передбачати не лише місце розташування станції, а й підведення до неї електрики, системи відведення кисню до кожного лікарняного ліжка, забезпечення відповідними датчиками та аналізаторами повітря.

 

Департамент культури та інформаційної політики



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь