A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Практичний семінар «Синерія в інклюзії»

Дата: 14.01.2022 14:07
Кількість переглядів: 356

Фото без описуОдним із пріоритетних завдань Нової української школи є формування інклюзивного освітнього середовища. Сьогодні перед нами стоїть надзвичайно важливе і відповідальне завдання – виховати нове покоління українців, для якого інклюзія стане частиною світогляду, інклюзія як новий погляд на місце «особливої» дитини в суспільстві.

Відповідно до плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Веселівської селищної ради 13 січня 2022 року делегація, до складу  якої ввійшли керівники закладів загальної середньої, дошкільної , позашкільної освіти та педагогічні працівники інклюзивно-ресурсного центру громади відвідала заклади освіти м. Мелітополя.

Нашу делегацію гостинно зустріли  начальник управління освітою ЩЕРБАК І.А., директор КУ»ЦПРПП» КОЛІСНИК Т.В та працівники  Інклюзивно-ресурсних  центрів.

На високому професійному та методичному рівні на базі «Інклюзивно-ресурсного  центру № 1» було проведено  практичний семінар «Синерія в інклюзії» фахівцями управління освіти та  інклюзивнимх-ресурсних центрів, які представили системний підхід  щодо впровадження інклюзії в освітнє середовище.

Під час проведення семінару було представлено алгоритм організації інклюзивного навчання в закладах освіти і роботи команди супроводу в освітніх установах та презентовано програму вдосконалення професійних навичок педагогічних працівників для роботи з дітьми з особливими освітніми потребами.

Неабияке враження залишилося від проведення  майстер-класів з логопедичної та корекційної роботи, які проводили фахівці інклюзивно-ресурсних центрів.

Запам’ятається надовго   візит до  дошкільного закладу освіти № 2 «Казка», де учасники семінару   змогли побачити темну кімнату зі спеціальним обладнанням для корекції зору та кабінет дефектолога.

Екскурсія продовжилась відвідуванням Мелітопольської загальноосвітньої школи № 15. Враження від нового універсального дизайну освітнього середовища не залишили байдужими нікого. Кожен керівник, педагог, учень, батьківська громадськість мріє мати на своїй території заклад такого рівня    з   сучасним освітнім простором,  функціональними меблями, новим обладнанням, цікавими спортивними майданчиками та мобільними зонами відпочинку.

Наприкінці заходу відбувся діалог між керівниками закладів освіти Веселівської ТГ та Іриною Щербак, начальником управління освіти, з питань розбудови та модернізації  освітнього простору у закладах освіти.  

 

 Висловлюємо щиру вдячність за дружній прийом місцевій владі та освітянам м. Мелітополя. Сподіваємося, що це - успішний початок нашої співпраці  в майбутньому.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь