Повноцінне харчування – запорука здоров’я підростаючого покоління
У комунальному закладі «Веселівська загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №1 Веселівської селищної ради» велика увага приділяється створенню комфортних умов для здобувачів освіти. Пріоритетним завданням адміністрації закладу є забезпечення повноцінного, безпечного та якісного харчування дітей. Адже ми знаємо, що це – одна із важливих складових розвитку дитини, яка сприяє збереженню здоров’я, високій фізичній і розумовій працездатності.
В умовах реформування системи шкільного харчування в нашому закладі закуплено нове обладнання для харчоблоку, укладено договори з постачальниками з урахуванням вимог Санітарного регламенту. Відповідно до затвердженого двотижневого меню складаємо щоденне для учнів 1-4 класів, дітей пільгових категорій та для учнів 5-11 класів, з яким батьки та діти мають змогу ознайомитися завчасно в онлайн групах.
Адміністрація закладу, медична сестра, працівники харчоблоку виконують вимоги щодо організації харчування, закупівлі та збереження продуктів, технології приготування страв, дотримання санітарно-гігієнічних вимог, вчасно реагують та усувають всі зауваження Держпродспоживслужби.
Ми дуже цінуємо те, що батьки, депутати, вчителі не стоять осторонь, а надають свої пропозиції щодо вдосконалення організації харчування учнів нашого закладу. Завдяки їхній підтримці у школі започаткували гарячі комплексні обіди для учнів 5-11 класів, що дозволило охопити більшу кількість дітей здоровим харчуванням.
Для більш ефективного контролю, роз’яснення окремих питань щодо харчування у КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів №1» створено комісію громадського контролю за якістю харчування у складі депутата селищної ради, представника відділу освіти, молоді та спорту та членів батьківського комітету закладу.
14 грудня 2021 року комісією спільно з начальником відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради Оксаною ДУНДУК та депутатом селищної ради Костянтином ЗІНОВИМ проведено планову перевірку організації та якості харчування здобувачів освіти 5-11 класів.
Члени комісії вивчили питання щодо створення умов для особистої гігієни учнів, кількості, необхідного часу для накривання столів, температури поданої їжі, відповідності приготовлених страв заявленому меню.
Відбулося обговорення зазначених питань за участю директора школи Нелі АРТІМ, комірника Анжели СОБКО, заступника з навчально-виховної роботи Олени МУСІЄНКО. Були надані роз’яснення стосовно закупівлі та збереження продуктів, вартості страв. Комісія розробила рекомендації щодо урізноманітнення меню та введення сезонних фруктів.
У результаті перевірки складено акт, який свідчить про належне дотримання норм організації та якості харчування в закладі освіти.
Надалі комісія продовжить свою роботу відповідно до плану.
Користуючись нагодою, запрошуємо до співпраці постачальників свіжих фруктів та овочів з відповідним пакетом документів.
Адміністрація КЗ « Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст.. №1»