A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Тренінгове заняття «Обираєш професію - обираєш долю»

Дата: 17.12.2021 10:52
Кількість переглядів: 296

Фото без опису16 грудня завідуючим відділення соціальної роботи КУ «Центр соціальних послуг» Веселівської селищної ради було підготовлено та проведено тренінгове заняття з учнями 9-го класу КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1» на тему: «Обираєш професію - обираєш долю».

Метою зустрічі було привернути увагу школярів до важливого вибору в житті людини - вибору професії; сформувати в них свідоме й відповідальне ставлення до цього вибору; надати учням уявлення про різноманітність існуючих професій; формувати повагу до праці людини; виховувати повагу до людей різних професій, до їхньої праці.

Юлія Нудьга зазначила, що правильний вибір професії – це впевненість, душевна рівновага і матеріальне забезпечення, після чого окреслила значення формули «Хочу-можу-треба». У підсумку було визначено, що для обрання своєї професії, визначальним є збіг своїх бажань, можливостей та потреби.

Наступним елементом заняття стало обговорення класифікації професій за типом: людина-природа, людина-техніка, людина-людина, людина-знакова система, людина-художній образ. Цікавим елементом заняття стало формування списку найпрестижніших професій та перевірка знань назв нових спеціальностей. Найбільше захоплення у дітей викликало визначення відповідних професій за знаком зодіаку та гра «Alias».

Учні із задоволенням брали участь у всіх запропонованих вправах та активно ставила запитання. У кінці зустрічі було підведено підсумок та зазначено, що немає професій непотрібних, немає нецікавих, немає забутих. Ми маємо пам'ятати про те, що кожна з них є неповторною, і для кожної людини найголовнішою. Головне - обрати її правильно.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь