A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Проведення виховних годин «Ми проти насильства»

Дата: 03.12.2021 14:14
Кількість переглядів: 287

Фото без описуЗ 25 листопада до 10 грудня проходить щорічна акція «16 днів проти насильства», основною метою якої є: привернення уваги громадськості до актуальних для суспільства проблем подолання насильства в сім’ї, протидії торгівлі людьми та жорстокого поводження з дітьми, гендерного

насильства та забезпечення рівних прав жінок і чоловіків; проведення інформаційних кампаній з метою підвищення обізнаності населення України з питань попередження насильства в сім’ї, жорсткого поводження з дітьми, формування свідомості всіх верств населення щодо нетерпимого ставлення до насильства.

Протягом тижня завідуючий відділення соціальної роботи Юлія НУДЬГА спільно з поліцейськими офіцерами громади Олександром ЛУБЯНИМ та Олексієм ТІТОВИМ проводили виховні години серед учнів Веселівського ОКЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2, КЗ «Широківський НВК І-ІІІ ступенів - ДНЗ» та КЗ «Менчикурівська ЗОШ» Веселівської селищної ради. Всього було охоплено 78 здобувачів освіти середньої та старшої ланки. Завданнями тренінгів було усвідомити факти насильства щодо себе та інших; сформувати в учнівському середовищі  небайдуже відношення до проблем жорстокості та насилля; сформувати вміння не боятися говорити про проблему; виявити учнів, які страждають від жорстокого відношення.

На початку занять було проведено міні-лекцію з питань насильства, його видів та причин. Важливим елементом зустрічей стало обговорення нормативно-правових актів, які регулюють питання насильства, та узагальнення знань стосовно органів та служб, що стоять на захисті прав дітей.

Найбільший інтерес у дітей викликала притча «Скільки важить сніжинка?», після якої відбулося обговорення. Школярі підвели підсумок, що часом ті слова, що «не важать» нічого, наші вчинки, що ми робимо, непомітні для нас самих, лягають тягарем, образою й болем на інших. І під усім цим може зламатися кожна людина.

У кінці зустрічей під час мозкового штурму було сформовано пам’ятку «Як зупинити насильство» та звернено увагу школярів на необхідність повідомлення, якщо вони або їхні знайомі потрапили у ситуацію насильства.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь