A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Виховна година на тему: «ВІЛ/СНІД : передбачити, уникнути, не захворіти»

Дата: 01.12.2021 13:45
Кількість переглядів: 358

Фото без описуЩороку, за ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров’я, 1 грудня відзначається Всесвітній день боротьби зі СНІДом. Цей день започатковано у 1988 році, він покликаний підвищити поінформованість щодо ВІЛ/СНІДу та привернути увагу суспільства до порушень прав і свобод людини, які мають ВІЛ-статус.

 

У цей день в усьому світі відбуваються різноманітні соціальні акції, спрямовані на інформування про небезпеку хвороби, шляхи її поширення, симптоми, особливості лікування.

Завідуючим відділення соціальної роботи КУ «Центр соціальних послуг» Веселівської селищної ради Юлією НУДЬГОЮ та поліцейським офіцером громади Олександром ЛУБЯНИМ було підготовлено та проведено виховний захід з учнями 8 класу Веселівського ОКЗЗСО І-ІІІ ступенів № 2 на тему: «ВІЛ/СНІД : передбачити, уникнути, не захворіти».

Метою тренінгового заняття було актуалізувати  і поповнити базові знання про ВІЛ/СНІД, усвідомлення зв’язку  між способом життя і ризиком  інфікуватися, сприяти розумінню, що СНІД – це проблема кожної людини зокрема і всього людства загалом; надати інформацію про елементарні правила безпеки та шляхи запобігання ВІЛ – інфекції.

Під час заняття учні обговорили небезпеки вживання ін’єкційних наркотиків та використання нестерильних інструментів. Школярі брали активну участь у мозковому штурмі та демонстрували гарні знання з обговорюваної теми. Цікавинкою зустрічі став імпровізований брейн-ринг, під час якого необхідно було виділяти правильні та неправильні твердження з теми «ВІЛ/СНІД».

Підводячи підсумок, Юлія НУДЬГА та Олександр ЛУБЯНИЙ зазначили, що хворі на СНІД – такі ж люди, як усі. І кожен може опинитися на їхньому місці. Наше завдання – не боятися цієї проблеми та виконувати всі правила, щоб уберегти себе від небезпеки.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь