A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ПІВТОРА ДЕСЯТКА ШКІЛ ТА САДОЧКІВ ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ ОТРИМАЛИ НОВЕ ЖИТТЯ ЗАВДЯКИ ПРОГРАМІ ПРЕЗИДЕНТА «ВЕЛИКЕ БУДІВНИЦТВО»

Дата: 12.10.2021 11:03
Кількість переглядів: 256

В межах ініційованої Президентом України Володимиром Зеленським програми «Велике будівництво» вже реконструйовано і побудовано 215 шкіл і дитячих садочків по всій країні. Глава держави вважає освіту пріоритетом для України, а створення комфортних і безбар’єрних освітніх просторів – однією з умов її розвитку.

«Країна, яка прагне бути конкурентоспроможною у сучасному світі, має визнавати освіту та науку своїми дійсно стратегічними пріоритетними сферами. І в кожній з них держава має забезпечити кілька важливих, ключових умов», - зазначив президент України.

Першою умовою, за його словами, має стати створення інфраструктури.

«Доступний, безпечний, комфортний і – дуже важливо – безбар’єрний освітній простір», - підкреслив Володимир Зеленський.

За останні два роки у Запорізькій області нове життя отримали півтора десятки закладів дошкільної та середньої освіти, частина з них ще перебувають у стадії реконструкції. Зокрема, тривають роботи у ДНЗ № 24  "Ластівка" у Мелітополі (готовий на 62%),  ДНЗ №28 у м Бердянськ (готовність 32%), школі №53 міста Запоріжжя (виконано 56% робіт), ЗОШ№7 та  гімназії №1 у  місті  Бердянськ.

Серед оновлених закладів освіти, які відчинили двері для запорізьких дітлахів цього року, - Загальноосвітня школа №15 у місті Мелітополь,  «ЗДО Ясла-садок «Сонечко» комбінованого типу» у місті Гуляйполе, Колегіум "Мала гуманітарна академія" у Запоріжжі, Кушугумський навчально-виховний комплекс «Інтелект».

Також в активі програми «Велике будівництво» на території Запорізької області "Веселівська районна різнопрофільна гімназія", "НВК "ОСНОВА" у  селі Преображенка, Гуляйпільська спеціалізована  ЗОШ І – ІІІ ступенів, Приазовський ДНЗ № 3 "Сонечко", ДНЗ №8 "Зірочка"  у місті Мелітополь.

Наступного року оновлення закладів соціальної сфери регіону продовжиться – громади Запорізької області представили півтори сотні проєктів, які планують втілити у 2022-му році на умовах державного співфінансування в рамках президентської програми «Велике будівництво». 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь