Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

РОЗБУДОВА ЗРОЩЕННЯ

Дата: 19.08.2021 16:32
Кількість переглядів: 626

Фото без описуВнаслідок частих посух та зміни клімату, фундаментальну роль у забезпеченні виробництва сільськогосподарських культур відіграє зрошення. 

Адже саме зрошення дозволяє будь-якому господарству працювати в плановому режимі та отримувати гарантовані врожаї, при цьому не залежати від погодних примх.

Отже ж розбудова зрошення – це гарантія того, що господарство націлене на багаторічну ефективну працю, адже вкладення, які необхідно здійснити, вимірюються десятками мільйонів гривень та тривалим часом.

Начальник відділу агропромислового комплексу, екології та охорони навколишнього середовища виконавчого комітету Веселівської селищної ради Євген ГРИБАЧОВ завітав з робочим візитом сільськогосподарського господарства, де поспілкувався із директором Сергієм ВОЛКОВИМ та провів огляд зрошувальної мережі.

В господарстві повністю відновлено та працює зрощення, яке було наявне раніше. Зараз завершується встановлення та здійснюється пуско-налагоджувальні роботи на ще 11 нових сучасних дощувальних машин, що збільшить площу зрошувальних земель ще на 1000 га. На ці цілі господарство спрямувало 30 мільйонів гривень. Паралельно із цим ще понад 20 мільйонів гривень вкладено у заміну підвідних та магістральних трубопроводів. Старі азбестові та магістральні труби, які зазвичай замість води до дощувальних машин доставляли проблеми по усуненню поривів на них, замінено на сучасні пластикові, що дозволять понад 50 років гарантовано працювати, не відволікаючись на ліквідацію втрат води. До речі дощувальні машини, придбані господарством, економічні та більш ефективні за рахунок застосування нових технологій, а тому в подальшому їх кількість буде збільшено.

В цілому в господарстві все йде в плановому режимі: виплачується орендна плата за паї; проводяться підготовка ґрунту під урожай озимих культур, з використанням сучасної сільськогосподарської техніки.

 

 

  Євген ГРИБАЧОВ, начальник відділу агропромислового комплексу, екології та охорони навколишнього середовища виконавчого комітету Веселівської селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь