Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Робоча зустріч "Механізм участі"

Дата: 03.08.2021 12:48
Кількість переглядів: 651

Фото без опису2 серпня 2021 року відбулось засідання робочої групи з розробки та впровадження механізмів участі мешканців у процесах прийнятті рішень, таких як громадські слухання, публічні консультації з громадськістю, електронні петиції, місцеві ініціативи та бюджет участі.

Учасники засідання обговорили всі механізми та детально зупинилися над обговоренням та напрацюванням деталей громадського бюджету, котрий надасть можливість долучитися мешканцям громади до бюджетного процесу Веселівської селищної громади.

Бюджет участі (громадський бюджет) – це механізм, що дозволяє мешканцям громади брати участь у розподілі частини коштів місцевого бюджету через створення проєктів для розвитку територіальної громади та голосування за них. Такий інструмент дає можливість почути проблеми, які найбільше турбують жителів громади, а також допомагає визначити, наскільки ефективною є робота органів місцевого самоврядування у реалізації проєктних ініціатив.

Засідання проведено експертом з механізмів участі проєкту "Голос громади у місцевому самоврядуванні" Сергієм Омелічкіним. В засіданні взяли участь заступники селищного голови, члени виконавчого комітету, керівники відділів та старости сіл громади. 

Протягом засідання було надано роз’яснення щодо необхідності залучення жителів громади до вирішення першочергових, на їх думку, проблем через написання проєктних заявок та подання на конкурс для подальшого їх втілення на території своїх ОСББ, мікрорайонів чи в своїх селах . На засіданні прийнято рішення щодо розробки ряду нормативно-правових документів, в тому числі під час засідання були напрацьовані базові Параметри громадського бюджету, такі як сума коштів загального обсягу громадського бюджету та інших джерел (співфінансування), терміну реалізації проєктних пропозицій, порядок звітування щодо  виконання проектів тощо.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь