A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Основне завдання – це забезпечення рівних можливостей для осіб з інвалідністю в навчанні та зайнятості.

Дата: 20.07.2021 16:51
Кількість переглядів: 329

Служба зайнятості сприяє працевлаштуванню усім категоріям громадян, які звертаються з метою отримати допомогу, у тому числі і особам з інвалідністю. Основне завдання в нашій роботі – це забезпечення рівних можливостей для осіб з інвалідністю в навчанні та зайнятості.

На шляху працевлаштування перед людьми з обмеженими фізичними можливостями постає багато перешкод, у т.ч. психологічних, які пов’язані зі ставленням суспільства до особливого статусу інвалідів.

Фахівцями проводиться багато заходів, які направлені на підвищення мотивації до працевлаштування, впевненості у своїх силах. Семінари для людей з інвалідністю, тренінги,  ярмарки вакансій,  семінари з роботодавцями та т.і. Всі ці заходи націлені допомогти зорієнтуватися на ринку праці, якомога швидше адаптуватися особам з інвалідністю до соціуму та знайти роботу, яка відповідатиме їх потребам.

«Кожній особі з інвалідністю забезпечується надання адресної допомоги щодо сприяння працевлаштуванню, враховуючи рівень медичної та трудової реабілітації, а також попит підприємств, установ та організацій області на робочу силу. В організації роботи щодо сприяння працевлаштуванню осіб з інвалідністю центри зайнятості області співпрацюють з органами соціального захисту населення, що на місцях ведуть облік осіб з інвалідністю, опрацьовують кожну можливість реалізувати свої здібності, досвід та навики з урахуванням індивідуальних програм реабілітацій», -– розповідає  директорка Запорізького обласного центру зайнятості Ірина Дуднік.

З початку року на обліку у центрах зайнятості області перебували 2079 безробітних з інвалідністю. За сприяння обласної служби зайнятості отримали роботу 324 особи з інвалідністю (середній рівень працевлаштування по області становить 15,6%, по Україні 14,7%). Проходили навчання – 23 безробітних з інвалідністю, приймали участь у громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру 33 особи.

Водночас  є фактори, які ускладнюють процес підбора роботи для осіб з інвалідністю. Це і обмеження у рекомендаціях МСЕК, і вимоги роботодавців від осіб з інвалідністю спеціальних знань та вмінь або потребують фізичних навантажень і т.д. До того ж 53,3% осіб з інвалідністю, які перебувають на обліку в службі зайнятості, мають вищу освіту або обіймали керівні посади. А роботодавці шукають здебільшого працівників робітничих спеціальностей.

Забезпечення зайнятістю осіб з інвалідністю є важливим питанням, яке знаходиться на постійному контролі служби зайнятості.

 

 

Додаткову інформацію можна отримати у відділі організаційно-інформаційної роботи та архівної справи Запорізького ОЦЗ за номером (061) 233-11-47.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь