Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Активний учасник розбудови нашого краю

Дата: 17.07.2021 09:06
Кількість переглядів: 388

Фото без описуНа мій погляд ним є Роляк Володимир Григорович, який 17 липня 1951 року народився у Веселому. І це не є перебільшенням з нагоди його 70-річчя від дня народження, а реальність. Адже тут пройшли дитинство і шкільні роки хлопця, а після служби у армії – молодий спеціаліст пройшов шлях від майстра до керівника дорожньої організації.

 

Особисто я знаю Роляка В.Г. понад тридцять років. Як голові селищної ради мені доводилося вирішувати багато різних питань. Часом вони виходили за меші наших повноважень. Але завжди перемагали спільна любов до селища. Ми обоє розуміли, що Веселе – наш спільний дім і ми повинні турбуватися про нього на ділі, а не на словах.

Ось чому підготувати цю публікацію мені було легко. Хоча у процесі роботи над нею я зіткнувся з рядом труднощів. Справа у тому, що за час своєї трудової діяльності, Володимир Григорович здійснив так багато корисних справ, які проблематично просто перерахувати на газетній сторінці. А тому я прийняв рішення докладно висвітлити лише найбільш яскраві трудові здобутки ювіляра. Вони позитивно позначилися на розбудові нашого краю.

Головним у трудовій діяльності Роляка В.Г., незалежно від займаних ним посад, були експлуатація та будівництво автомобільних доріг. Під час однієї із зустрічей з Володимиром Григоровичем ми намагалися порахувати кількість доріг, які він зробив повноцінними транспортними артеріями, і дійшли висновку, що це всі дороги нашого краю. Адже одні з них він ремонтував, інші – будував і всі утримував.

Завдяки таким людям як Володимир Григорович на території зникли ґрунтові та бруковані дороги, а їх замінили дороги з асфальтним покриттям.

Скажу відверто, що особливо вдячні трудівникам дорожнього управління були мешканці нашого селища у зимові дні. Адже до шостої ранку спеціальною технікою з автомобільних доріг на Запоріжжя, Мелітополь і Дніпрорудне прибиралися снігові замети та створювалися належні умови для руху міжміських пасажирських автобусів. А що не менш головне під час руху під час руху до таких доріг прибирався сніг і центральних вулицях селища.

Успішно вирішувати виробничі питання Роляку В.Г. допомагали перейнятий ним досвід старших колег по праці Калініченка Івана Тихоновича, Малишко Якова Петровича, Смоляги Василя Івановича, а також здобуті знання у Житомирському автодорожньому технікумі.

Наш ювіляр постійно дбав про розширення виробничих потужностей Веселівського дорожнього управління. Зокрема, будучи головним інженером, організував перевезення з Молочанська асфальтного заводу, встановив необхідне обладнання для виробництва бітуму, забезпечив прокладання залізничної колії до асфальтного заводу.

На нашій території дороги були одними з кращих у області. Підтвердженням цьому є такий факт. Як голова Веселівської селищної ради біля десяти років тому я був учасником обласного виїзного семінару керівників місцевої влади у Василівці. На цьому заході одним із доповідувачів був заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації. Свій виступ він розпочав словами: «Я дякую веселівцям за дороги на їх території». Організатори семінару зробили спробу підказати доповідачеві, що вони перебувають не у Веселому, а у Василівці. Їх спроба поправити виступаючого викликала лише посмішку на його обличчі. І він так продовжив свій виступ: «Шановні, не хвилюйтеся, я не помилився і добре знаю, де проходить семінар. Коли тут стан доріг буде як у Веселому, то обов’язково подякую і василівцям». Після цих слів посміхнулися всі учасники семінару. Вважаю, що заступник голови Запорізької облдержадміністрації тоді дав об’єктивну оцінку роботі Роляка В.Г.

Одночасно з вирішенням питань експлуатації та будівництва автомобільних доріг наші дорожники конкретно займалися і спорудженням житла. І всі керівники цієї організації забезпечували раціональне і повне використання виділених їм коштів. Роляк Володимир Григорович, незважаючи на труднощі, викликані переходом до ринкової економіки, зберіг цю традицію і доклав багато зусиль для завершення будівництва житлових будинків.

У результаті постійної турботи керівників дорожнього управління наше селище прикрасили біля десяти сучасних житлових будинків. Зокрема, п’ять із них знаходяться на вулиці Богдана Хмельницького, два – на вулиці Чарівній і один – на вулиці Мисливській. Скажу відверто, що кожен з них привертає увагу мешканців селища не тільки сучасники архітектурними рішеннями, а й благоустроєм прибудинкових територій.

Свого часу дорожники отримали за борги гуртожиток, який потім реконструювали під квартири.

За роки роботи Роляку В.Г. доводилося вирішувати і інші соціальні питання. Одне з них – організація утримання робітничої їдальні. Її послугами користувалися всі мешканці райцентру. І хоча вона вже давно не працює, її люди згадують добрим словом до цього часу.

У роки керівництва дорожнім управлінням Дмитром Володимировичем Левченко, за його ініціативою було створено футбольну команду «Шляхвик». Завдяки наданій їй підтримці вона стала учасником матчів не тільки на веселівському стадіоні, а й на виїзді.

Володимир Григорович Роляк зберіг цю традицію. Він певний час підтримував цю команду. Цікавився завжди її результатами і звертав увагу футболістів на необхідність посилення спортивної майстерності, виховання гідної зміни.

Але можливості підприємства для утримання футбольної команди були не безмежними. Розпочаті процеси реорганізації викликали значне скорочення трудівників. З цієї причини футболісти, як кажуть, перейшли на свій хліб.

Як керівник Роляк В.Г. ніколи не стояв осторонь заходів селищної ради. Він був спонсором багатьох з них, а також надавав посильну допомогу закладам освіти. Так, наприклад, навіть у складних умовах ринкової економіки, знайшов можливість заасфальтувати подвір’я рідної СШ №1.

Свою виробничу діяльність наш ювіляр завжди поєднував з громадською роботою. Він неодноразово обирався депутатом районної та селищної рад. Я добре пам’ятаю, що на більшості сесій Володимир Григорович завжди висловлював конструктивні пропозиції щодо поліпшення розбудови нашого краю.

З 2013 року Роляк Володимир Григорович перебуває на пенсії.

Свідчення успішної трудової діяльності Володимира Григоровича, його активної громадянської позиції та авторитету серед колег і мешканців Веселого є численні нагороди, якими нагороджений Роляк В.Г. Він – Почесний дорожник України, Почесний громадянин смт Веселе, кавалер ордена «За заслуги перед Запорізьким краєм ІІІ ст.», медалі «За розбудову Веселівського краю».

Трудові здобутки ювіляра висвітлені селищною радою у декількох друкованих виданнях. А головна його нагорода – це існуюча мережа автомобільних доріг нашого краю, для утримання якої ми постійно здійснюємо відповідні заходи.

Що ж стосується особистого життя Володимира Григоровича, зазначу, що він гарний сім’янин. Зі своєю коханою дівчиною одружився біля п’ятдесяти років тому (у вересні 1971 року). Ніколи не вихваляється своїми сімейними справами. Але постійно підкреслює, що ми з дружиною живемо на радість собі, а не на сміх людям. І це дійсно так.

За подружнє життя Володимир Григорович разом з Вірою Василівною виховали трьох доньок – Наталю, Іну і Катерину. Дівчатка вже давно виросли. І сьогодні Володимир Григорович і віра Василівна вже мають чотирьох онуків, які є гордістю дідуся і бабусі.

Зараз Володимир Григорович і Віра Василівна мешкають разом з донькою Іною у своєму будинку. Часто вечорами переглядають сімейний фотоальбом, друковані видання, у яких згаданий Володимир Григорович, згадують окремі подробиці сімейного життя. Зокрема, той випадок, коли за ініціативою Роляка В.Г. з Алтайського краю до Веселого переселилося 10 сімей рідних і знайомих його нареченої Віри.

У день 70-річчя від дня народження тепло і щиро вітаю Роляка Влодимира Григоровича з ювілеєм. Від душі бажаю йому міцного здоровя на довгі роки, мирного неба над головою, щастя і добробуту у його домі та любові і поваги рідних.

Впевнений у тому, що мій товариш і у подальшому не залишиться байдужим до життя громади.

З ювілеєм Вас, шановний Володимире Григоровичу!

Петро Кіяшко – голова Веселівської селищної ради

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь