A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

15 червня 2021 року відбувся круглий стіл за участю селищного голови, секретаря ради, депутатів селищної ради та начальника відділу освіти, молоді та спорту.

Дата: 18.06.2021 08:21
Кількість переглядів: 536

Фото без описуДля участі в роботі круглого столу, за ініціативою селищного голови, були запрошені заступник директора з навчально-виховної роботи та керівники гуртків  Веселівського відділу туризму і краєзнавства комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради. 

 Метою зустрічі було ознайомлення представників депутатського корпусу 8 скликання Веселівської селищної ради  «Про стан розвитку туристсько-краєзнавчої роботи на території Веселівської селищної територіальної громади». Презентацію з даного питання представила начальник відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради Оксана ДУНДУК.

У своєму виступі вона зазначила, що в січні 1994 року було створено Веселівський відділ туризму і краєзнавства комунального закладу «Центр туризму» Запорізької обласної ради.  Завідувачем відділу в період з 01.02.1994 по 11.08.2012 року був МИХАЛЬЧУК Олександр Дмитрович.

 З 2005 року після реорганізації обласного центру туризму його було призначено заступником директора з навчально-виховної роботи. Перебуваючи на займаній посаді відзначився високим рівнем управлінської діяльності та професіоналом своєї справи, який зміг організувати туристсько-краєзнавчу роботу на високому рівні.

З  травня 2013 року і до теперішнього часу  МІННІБАЄВА Олена є заступником з навчально-виховної роботи Веселівського відділу комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради. 

Діяльність відділу спрямована на забезпечення освітньо - культурних потреб дітей, створення умов для їх творчого, інтелектуального, духовного та фізичного розвитку, виявлення і підтримки талановитих та обдарованих дітей, організацію змістовного дозвілля учнівської молоді та вдосконалення організаційної роботи туристсько-краєзнавчого напрямку.

При Веселівському відділі туризму і краєзнавства комунального закладу «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради на території громади функціонує 13 гуртків, де займаються 195 вихованців.

 На базі закладів загальної середньої освіти нашої громади працюють всі гуртки за такими напрямками: пішохідний туризм, спортивне орієнтування, географічне, історичне та екологічне краєзнавство.  Заняття проводяться на базі  шкіл, а саме: КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1», КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2», КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія», КЗ «Маломихайлівський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ», КЗ «Широківський НВК «ЗОШ І-ІІІ ступенів – ДНЗ», КЗ «Новоолександрівський НВК «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ».

Плануючи роботу на наступний 2021-2022 навчальний рік  відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради, в тісній співпраці з комунальним закладом «Запорізький обласний центр туризму і краєзнавства, спорту та екскурсій учнівської молоді» Запорізької обласної ради, передбачає створення належних та безпечних умов для практичних занять з гуртківцями та розширення мережі гуртків туристсько-краєзнавчого напрямку.

В перспективі для організації туристсько-краєзнавчої роботи планується відкриття гуртків: велотуризму, спортивного орієнтування тощо. Окрім того, на базі Веселівського опорного комунального закладу загальної середньої освіти I-III ступенів № 2 до 01.09.2021 року буде реалізовано проєкт скалодрому. Для встановлення якого виділено з місцевого бюджету 174,400 тис. грн.

Створення належних та безпечних умов для роботи гуртків, зміцнення матеріально-технічної бази та облаштування території Веселівського опорного закладу  № 2 надасть можливість залученню якнайбільшої кількості вихованців  до участі в гуртках та туристсько-краєзнавчої роботи.

Проаналізувавши роботу туристсько-краєзнавчої роботи на території Веселівської селищної територіальної громади, можна зробити висновок про те, що туристсько – краєзнавча  робота здійснюється,  удосконалюється  та  розвивається. Над чим і працює відділ освіти, молоді та спорту виконавчого комітету та апарат Веселівської селищної ради.

 

Презентація про стан розвитку туристсько-краєзнавчої роботи додається за посиланням: https://docs.google.com/presentation/d/1Zw6yyqqsh1EMnD2J7IsbLXu7w-GlZ8HcOKh5wrJuDng/edit?usp=sharing

 

 

 

Селищний голова                                                                 П. КІЯШКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь