Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Керівник за покликанням

Дата: 04.05.2021 09:06
Кількість переглядів: 347

Фото без опису4 травня 2021 року Сміт Георгій Павлович  відзначає 75-річчя від дня народження. Він біля п’ятдесяти років живе і працює у нашому селищі. Його трудова біографія має одну особливість. Переважну кількість займаних ним за цей час керівних посад він не обирав

самостійно, а на кожні із них висувався можновладцями. І викликано це було, перш за все, відповідною вищою освітою, набутим досвідом роботи за спеціальністю, притаманними йому організаторськими здібностями і вмінням у кожній справі бачити головну ланку, а також здатністю реально оцінити ситуацію, що виникла та запропонувати відповідні заходи. Виявлену йому довіру Георгій Павлович виправдовував завжди позитивними зрушеннями у роботі підприємств, які він очолював. Прикладом цього є дана публікація

Дитинство і шкільні роки Георгія пройшли на Полтавщині. Після закінчення середньої школи він успішно складає вступні іспити до Київського технологічного інституту харчової промисловості. Непомітно пролетіли студентські роки. Захистивши дипломний проект, молодий спеціаліст отримує направлення на роботу до Запорізького управління молочної промисловості і від’їжджає до обласного центру. В управлінні інженер-електромеханік Сміт Г.П. призначається на посаду майстра КВП і А.

Виконання службових обов’язків було пов’язано із відрядженнями до підприємств молочної промисловості у районах Запорізької області. Під час одного з них побував на Веселівському маслозаводі, познайомився з нашим селищем. І враження від Веселого було гарним.

Напевне тому, коли після служби в армії Георгій Павлович отримав від керівництва Запорізького управління молочної промисловості пропозицію щодо його переведення на посаду начальника енергетичного цеху Веселівського заводу сухого знежиреного молока то заперечувати не став.

Як показав час, вибір він зробив правильний. Згодом на підприємстві зустрів свою майбутню дружину. У 1973 році молоді спеціалісти одружились і надовго пов’язали свою долю із заводом сухого знежиреного молока. На цьому підприємстві Георгій Павлович набув виробничого та управлінського досвіду, став фахівцем високого рівня.

Надійну підтримку Сміт Г.П. отримував від директора підприємства Чумака І.А., який щедро ділився з ним секретами виробництва, мобілізації працівників.

У 1984 році Георгій Павлович вже працював головним механіком заводу сухого знежиреного молока. Того року на Веселівському заводі продтоварів його директора Ружина І.М. провели на пенсію. Керівництво району з цієї причини завітало на завод СЗМ та запропонувало його директору Чумаку І.А., як кажуть, відпустити у самостійне плавання Георгія Павловича. Заперечити цьому Ілля Андрійович не мав підстав і незабаром Сміт Г.П. був призначений директором заводу продтоварів.

На цій посаді Георгій Павлович запам’ятався всім робітникам і спеціалістам. І не без підстав. Було налагоджено безперебійне випікання хліба для населення, розширено асортимент продукції. Зокрема, тоді на заводі продтоварів вперше почали виробляти вівсяне печиво. З огляду на наявність у Корніївці артезіанської свердловини з мінеральною водою, організовано її перевезення до Запоріжжя. Саме з цієї корніївської води вироблялась мінеральна вода «Запорізька-2». Завод продтоварів здійснював переробку насіння соняшника на олію, випускав декілька видів солодкої газованої води. На підприємстві було запроваджено безтарне зберігання борошна, яке стали доставляти спеціальні машини.

У 1987 році директора Веселівського елеватора Качана М.М. забрали на роботу до обласного центру. Керівництво району вирішує, як говорили у ті часи, перекинути Георгія Павловича на елеватор. Так Сміт Г.П. став директором елеватора. І довелося йому займатися вирі-шенням комплексу важливих питань. Відверто кажучи, багато часу доводилось витрачати на проведення реконструкції та капітального ремонту підприємства. З кожним роком все відчутнішим ставав подих ринкової економіки і доводилось одночасно з цим займатись підготовкою документів Веселівського елеватора до зміни його форми власності.

Наприкінці 90-х років директор Веселівського елеватора Сміт Г.П. був обраний депутатом Веселівської селищної ради. Упродовж всього скликання ми побачили, що Георгій Павлович вміло може вирішувати не тільки виробничі питання, а й проблеми місцевого самоврядування. Його виступи на сесіях були актуальними і конструктивними, а пропозиції завжди діловими. Депутат селищної ради Сміт Г.П. ніколи не виголошував популістських промов. Як людина конкретних справ, він завжди говорив по суті.

У 2006 році Сміт Г.П. повертається до ВАТ «Веселівський завод сухого знежиренного молока». Того року на підприємстві змінився інвестор, а директором ВАТ «Веселівський завод СЗМ» став Георгій Павлович. Я добре пам’ятаю, що тоді було немало зроблено для відновлення повноцінної роботи підприємства. Зокрема, розпочали виробляти масло вершкове і сухе знежирене молоко. На краще змінився морально-психологічний клімат у колективі. У працівників додалося оптимізму і впевненості у завтрашньому дні.

На жаль, це не задовольнило інвесторів і вони розстались з товариством. У 2010 році інвестором ВАТ «Веселівський завод СЗМ» стає Ізмайлов Кім Володимирович. Він з огляду на своїх попередників змінив акценти у інвестиційній політиці і розпочав здійснювати комплекс заходів щодо осучаснення виробництва та випуску продукції, на яку є підвищений попит на ринку. Його прагматичний підхід до справи, сучасне економічне мислення, вміння бачити перспективу допомогли Ізмайлову К.В. правильно визначити головні завдання.

Як підкреслив директор товариства Сміт Г.П., за 10 років, що минули, наше підприємство отримало друге дихання. Зараз у наших цехах працює сучасне техноло-гічне обладнання, яке виробляє понад 20 видів продукції. Її ми реалізуємо у Запоріжжі, Дніпрі, Харкові, Полтаві, Миколаєві, Маріуполі, Мелітополі. Робота по удосконаленню діяльності товариства завжди перебуває у центрі уваги Ізмайлова Кіма Володимировича. Працівники товариства з додатковою відповідальністю «Веселівський молокозавод» впевнені у майбутньому свого підприємства.

Сміт Георгій Павлович належну увагу приділяє своїй сім’ї. Він із дружиною Тетяною Яківною виростив і виховав доньку Галину і сина Володимира. Зараз діти мешкають у Запоріжжі. Галина Георгіївна працює економістом в одній із держадміністрацій, а Володимир Георгійович, юрист за фахом – арбітражним керуючим. Про своїх батьків не забувають і при нагоді провідують їх.

На закінчення хочу зазначити, що Сміт Георгій Павлович у свої роки ще сповнений енергії та ініціативи, бажання приносити користь суспільству і своєю працею робити наш край більш заможним і прекрасним. Йому буде про що звітувати 4 травня 2021 року рідним, близьким, друзям і гостям. Адже Георгій Павлович має конкретні успіхи як у виробничій так і суспільній діяльності, а саме головне те, що він має конкретні плани на майбутні роки.

Хай збудуться всі наміри і плани Георгія Павловича, а також побажання, які пролунають у вітаннях гостей у день його народження.

Щиро вітаю Вас, вельмишановний Георгію Павловичу, з 75-річчям від дня народження. Здоров’я, щастя і миру бажаю Вам. Вірю, що і надалі Ваш внесок у розвиток Веселівської громади буде вагомим і конкретним.

З повагою – голова

Веселівської селищної ради Петро КІЯШКО


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь