Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Робочий візит до комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Мелітопольської міської ради

Дата: 25.03.2021 16:48
Кількість переглядів: 420

Фото без опису24 березня 2021 року  фахівці комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр» Веселівської селищної ради разом зі спеціалістами відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради з робочим візитом відвідали комунальну установу «Інклюзивно-ресурсний центр» Мелітопольської міської ради.

 

В рамках пілотного проекту впровадження інклюзивної освіти, Мелітопольський ІРЦ перший, який було створено в 2018 році на території Запорізької області. Метою створення даної комунальної установи є забезпечення можливості отримання освіти дітей з особливими освітніми потребами шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини, надання психолого-педагогічної допомоги і забезпечення системного кваліфікованого супроводу таких дітей.

Директор закладу Тетяна КОЛОДІНА ознайомила освітню делегацію нашої громади з нормативно-правовим, матеріально-технічним забезпеченням кабінетів та методичними розробками спеціалістів центру. По завершенню роботи була проведення екскурсія, і як результат реалізації вищезазначеного проекту.

Всі кабінети центру обладнані у відповідності з європейськими стандартами (Компанія Vema Kids). Так, кабінет ЛФК оснащений шведськими стінками, спортивними і підвісними системами, реабілітаційним обладнанням. Кабінет логопеда укомплектовано спеціалізованим обладнанням, так само дидактичними матеріалами, які в своїй роботі використовує фахівець даного напрямку, логопедичними дзеркалами.

 У кабінеті психолога зроблений акцент як на дидактичному матеріалі для діагностики та психокорекції, так і на створенні м'якого і безпечного простору для психологічного розвантаження. Кабінет дефектолога оснащений реабілітаційним обладнанням для розвитку слухового і зорового сприйняття, як наприклад, безпечні дзеркала, тренажери для зору, головоломки для розвитку уваги, тактильні дошки тощо. Наповнення ресурсної кімнати сприяє адаптації дітей з особливими освітніми потребами до навчального процесу.

Досвід роботи фахівців Інклюзивно-ресурсного центру Мелітопольської міської ради  є дуже ціннім і показовим. Ми вдячні за теплий прийом та дружню невимушену атмосферу. Маємо надію, що такий інформаційний обмін досвідом стане доброю традицією.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь