A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

“Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь століття…”

Дата: 12.03.2021 10:33
Кількість переглядів: 682

Фото без описуПам’ятайте, що на цій планеті,

Відколи сотворив її пан Бог,

Ще не було епохи для поетів,

Але були поети для епох

Ліна Костенко  

 

         

Справжній символ української нації, наша святиня, наш порадник і найбільша правда. Долею йому було призначено наснажувати людські серця правдою та вірою, утверджувати в собі непохитну вірність ідеалам свободи та справедливості…

 «Тарас Шевченко – одна з найвидатніших постатей нашого народу, яка є незаперечним прикладом як для сьогоднішніх, так і для майбутніх поколінь. І через багато років чуємо його пророчі слова, які зараз є особливо актуальними. Саме вірші Тараса закликають нас до боротьби за незалежність, за свободу українського народу і за світле майбутнє нашої нації» – зауважила філолог та керівник закладу Л.М. Нестеренко.

З нагоди вшанування пам’яті Великого Кобзаря українського народу в КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст. №2» було проведено виховні години, різноманітні конкурси, квести, вікторини, Шевченківські читання, які пройшли під гаслом «Жива душа поезії Шевченка».

9 - 12 березня у закладі пройшов тиждень, присвячений українському пророку, патріоту України, громадського та політичного діяча, мислителя, поета та художника Тараса Шевченка.

Учителями початкових класів було проведено виховні години «Тарасовими шляхами», на уроках образотворчого мистецтва – конкурс малюнків «Мій величний Тарасе!».

 9-10 березня для учнів 5-7 класів учителями-філологами Людмилою Нестеренко та Наталією Самофаловою було проведено вікторини «Сторінками життя Т. Г. Шевченка», «Шляхами Кобзаря».  Учасники отримали багато задоволення від проведених заходів. Вони відповідали на запитання, раділи власним перемогам, дивувалися, коли дізнавалися про невідомі сторінки життя Кобзаря.

Учителем української мови та літератури Н.В. Самофаловою для учнів 6,7,9 класів було проведено квест-гру «Калейдоскоп життя Тараса Шевченка». Літературна гра пройшла дуже цікаво та весело. Діти із задоволенням проходили випробування: складали ментальні карти, розгадували ребуси та кросворди, вгадували вірші та картини, розв’язували літературні задачі. За свої старання та активність команди були нагороджені грамотами та солодкими призами.

Творчість Шевченка,  як магніт, притягує людей своєю актуальністю на сьогоднішній день. Засвідчити повагу до української мови та творчості Великого Кобзаря учні 2-9 класів мали змогу під час поетичного флешмобу, оранізованого в рамках проведення Шевченківського тижня. Учасники з натхненням декламували улюблені поезії Тараса Шевченка.

https://www.youtube.com/watch?v=pz9HuXSDbQY

 Проведення виховних заходів, присвячених геніальному сину України –Тарасу Шевченку, сприяє повазі до творчої спадщини митця та розвитку патріотизму, відродження національної культури та духовності.

 

Шкільна Єдина Республіка



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь