Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Проведення тренінгового заняття на тему: «Гендерна рівність»

Дата: 10.03.2021 14:28
Кількість переглядів: 508

Фото без описуДо Міжнародного жіночого дня, який наша країна святкувала 8 березня, завідуючий відділу соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді КУ «Центр соціальних послуг» Нудьга Юлія провела тренінгові заняття з учнями 7-их класів КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» та учнями 6-го і 9-го класів КЗ «Широківський НВК «ЗОШ I-III СТ.-ДНЗ» на тему: «Гендерна рівність». Метою заходу стало виховання гендерної толерантності та поваги до прав і свобод кожної статі; визначення різниці між поняттями «стать» і «гендер».

На початку заходу Юлія Нудьга наголосила на тому, що дуже часто вважають, що поняття гендеру торкається виключно захисту прав жінок. Але, насправді, воно стосується всіх нас, тому що у своєму житті ми постійно виконуємо будь-які соціальні ролі. Важливим моментом у процесі взаємодії школярів стало зближення толерантності в класах, тому дітям було запропоновано об’єднатися у невеличкі групки та визначитися, що між ними є спільного та відмінного. Після чого кожна команда презентувала себе.

Найбільш цікавою виявилася вправа, під час якої було змінено ролі дівчат та хлопців. Дітям необхідно було визначити сильні сторони протилежної статі та зробити компліменти один одному.

У 5-их классах КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» було проведено виховні години на тему: «Профілактика шкільного булінгу». Завідуючий актуалізувала знання дітей з цієї теми та наголосила на необхідності повідомляти про всі випадки неповажного ставлення учнів один до одного.

Психолог КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» Дядюшина Тетяна Миколаївна та директор КЗ «Широківський НВК «ЗОШ I-III СТ.-ДНЗ» Колупай Сергій Миколайович висловили вдячність за відвідування навчальних закладів та запросили на наступні заходи.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь