A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗА ІНІЦІАТИВИ СЕЛИЩНОГО ГОЛОВИ ПЕТРА КІЯШКА КОНФІСКОВАНІ ДРОВА ВИРІШЕНО НАДАВАТИ У ВИГЛЯДІ ГУМАНІТАРНОЇ ДОПОМОГИ НЕЗАХИЩЕНИМ ВЕРСТВАМ НАСЕЛЕННЯ.

Дата: 03.03.2021 14:52
Кількість переглядів: 930

Фото без описуДля степової Веселівщини вкрай потрібні полезахисні лісосмуги. Ці рукотворні насадження довкола земель сільськогосподарського призначення захищають ґрунт від водної та вітрової ерозії, затримують сніг.

Урешті-решт — дорогоцінну вологу навесні. Вони ж дають змогу отримувати врожайність, на 20% вищу від звичайної. Шкода від неконтрольованих рубок захисних насаджень є колосальною щодо завданих збитків для навколишнього природного середовища.

На жаль, останнім часом лісосмуги потрапляють під сокиру звичайних жителів сіл, які вирубують дерева, щоб не замерзнути взимку. А найбільшої шкоди завдають так звані чорні лісоруби, що поставили знищення лісосмуг на широкий потік, фактично започаткувавши власний бізнес.

Стосовно зловмисників поліція порушує кримінальні провадження за ознаками статті 246, ч. 1 Кримінального кодексу «Незаконна вирубка лісу». Санкція цієї статті передбачає покарання у вигляді штрафу від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк з конфіскацією незаконно добутого.

За ініціативи селищного голови Петра КІЯШКА конфісковані дрова вирішено надавати у вигляді гуманітарної допомоги незахищеним верствам населення.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь