Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Велична жінка – Леся Українка

Дата: 25.02.2021 14:59
Кількість переглядів: 510

Фото без описуЛеся Українка – справжня поетична квітка нашої прекрасної землі, що народилася не на весні, як усі квіти, а саме в ці лютневі дні. Вона була, є і буде нашою славою, нашою гордістю, однією з найповнозвучніших струн душі українського народу.

Творчість Лесі Українки – це унікальне явище в українській літературі. І. Франко зазначав: «Від часу Щевченкового «Поховайте та вставайте, кайдани порвіте» Україна ще не чула такого сильного, гарячого та поетичного слова, як із уст сеї слабкої, хворої дівчини».

            У цьому році вся спільнота нашої країни відзначає 150-ти річчя від дня народження цієї видатної постаті України. З нагоди цієї визначної події Веселівська селищна бібліотека для дітей підготувала ряд заходів. 24 лютого бібліотекарем Веселівської селищної бібліотеки для дітей Нестеренко Н.В. та шкільним бібліотекарем Бартків Г.П. було підготовлено поетичне свято «Поетична квітка  нашої країни». Учні 3-А класу КЗ «Веселівська ЗОШ №1»  стали учасниками цього заходу. Діти  уважно слухали розповідь  бібліотекаря про життя Лесі Українки, переглядали презентації  її віршів, написаних для дітей, а також самі  читали вірші. Усі учні стали активними учасниками літературної вікторини «Її життя – сонячний промінь». Відповідаючи на запитання вікторини, кожен отримував квіточку. І по закінченню вікторини учні всі разом сплели яскравий віночок, який любила плести Леся. Зацікавили дітей книжки, які були представлені на книжковій виставці, і з якими познайомили  учнів бібліотекарі.  Яскрава  книжкова виставка – інсталяція «Велична жінка – Леся Українка» була оформлена на молодшому абонементі Веселівської  селищної бібліотеки для дітей.

 

Бібліотекар Веселівської селищної бібліотеки для дітей

Нестеренко Н.В.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь