Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Захід до Дня безпечного інтернету

Дата: 16.02.2021 14:34
Кількість переглядів: 377

Фото без описуЩороку у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day) під гаслом «Разом для найкращого Інтернету».

День безпечного Інтернету (SID/ДБІ) запровадили мережі Insafe та INHOPE за підтримки Європейської комісії для просування безпечного та позитивного використання цифрових технологій, особливо дітьми й молоддю.

З метою сприяння формуванню впевненого і критичного застосування ІКТ у своїй діяльності через навички безпеки в Інтернеті, завідуючого відділу соціальної служби для сім’ї, дітей та молоді Нудьгу Юлію та фахівця із соціальної роботи Серську Марину КУ «Центр соціальних послуг» запросили до себе на гостину класний керівник 11-Б класу КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» Ларіонова Людмила Вікторівна та класний керівник 9-А класу Федорова Ольга Володимирівна.

Завідуючий зазначила, що сьогодні своє існування без Інтернету не можуть уявити більшість людей і він давно вже став не просто розвагою, а сучасною реальністю, від якої вже нікуди не дітись. І, хоча на самому початку розвитку комп’ютерні технології застосовувались для робочих цілей, зараз багато людей стають залежними від кіберпростору. Тому Нудьга Юлія надала учням інформацію про ознаки комп’ютерної залежності та симптоми її прояву. Школярі брали активну участь в обговоренні важливих питань та ставили запитання, якщо було щось незрозумілим.

Цікавим елементом заняття стала гра «Спробуй відгадай», де учням було запропоновано без слів донести до інших значення окремих інтернетних визначень. Дітям дуже сподобалася вправа, вони демонстрували високу креативність та обізнаність.

Також учням було запропоновано об’єднатися у дві команди та створити плакати на тему «Інтернет = користь» та «Інтернет = шкода» та позмагатися між собою, хто більше вкаже позитивних чи негативних наслідків користування Інтернетом. У підсумку виявилося, що команди отримали однаковий результат. Діти відзначилися гарною командною роботою та виявляли високі комунікативні навички.

Наприкінці заходу Юлія Нудьга підвела підсумок заняття та висловила думку про те, що Інтернет є зручним і доступним джерелом інформації, здатним задовольнити запит найдосвідченішого користувача. Як ми ним скористаємося, залежить від нас самих, як і залежить і те, чим він для нас може бути – злом чи добром.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь