Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Наші сучасники Лікар нової формації

Дата: 11.02.2021 10:00
Кількість переглядів: 474

Фото без описуЗ медициною веселівського краю Колісник Олександр Миколайович пов'язаний понад тридцять років. Чого досяг лікар за цей час?

Якими справами він здобув авторитет і повагу? Що допомогло йому зробити нашу лікарню однією з кращих у області?

 

З огляду на те, що випускник Запорізького медичного інституту Колісник О.М. раніше закінчив медичне училище і вже мав досвід роботи у медицині, у Веселівській центральній районній лікарні йому у 1988 році довірили посаду заступника головного лікаря. Виконання своїх адміністративних обов’язків Олександр Миколайович вміло поєднав з роботою хірурга. І згодом, молодий спеціаліст здобув серед своїх колег авторитет і повагу. Адже всі вони бачили, як сумлінно він працює, і нарікань від пацієнтів не надходило.

А тому й не випадково, 11 лютого 1991 року, Колісник Олександр Миколайович очолив Веселівську центральну районну лікарню. Це був непростий час. Декларація про необхідність переходу до ринкової економіки розпочала переходити у площину конкретних справ. Помітно активізувалися демократичні процеси у суспільстві. І не завжди, як кажуть, вітер змін сприяв позитивним змінам у окремих галузях і сферах.

Особисто я це добре пам’ятаю, бо ж наприкінці 1991 року був обраний головою Веселівської селищної ради і не мав чіткого уявлення про ситуацію на території. На мій погляд, головний лікар ЦРЛ Колісник О.М., незважаючи на всі труднощі і складності часу, зміг правильно визначити пріоритети у своїй роботі і зосередив увагу на актуальних питаннях медиків, пошуку шляхів удосконалення існуючої структури медичної галузі району.

Зокрема, Олександр Миколайович вишукує кошти і у 1994 році розпочинає комп’ютеризацію нашої лікарні. Це нововведення викликало схвалення далеко не всіх колег і чиновників владних структур. Дехто прямо говорив, що є інші першочергові потреби у людей, але головний лікар послідовно здійснював розпочату роботу і вважав це необхідним кроком у подальшому розвитку медицини.

У 1996 році мені довелося бути присутнім на відкритті нового чотирьохповерхового корпусу терапевтичного відділення. На урочистостях тоді голова Веселівської райдержадміністрації Д.В.Левченко і інші посадові особи дякували Коліснику Олександру Миколайовичу за наполегливість і послідовність у вирішення питань будівництва даного об’єкту.

Наприкінці 1990-х років, з різних причин погіршилося теплопостачання лікарні. Щоб покласти край цьому, головний лікар ініціює перехід на електроопалення. У 2000 році відповідні електромонтажні роботи було виконано, і нарешті, температурний режим у кабінетах лікарів і палатах хворих відповідав нормативам.

З кожним роком роботи Олександр Миколайович відчував, що та медицина, яку вивчав раніше, незабаром зазнає значних змін. Свідченням цьому, були дискусії серед медиків про необхідність запровадження страхової медицини. А тому, вивчивши передовий досвід своїх колег, він неодноразово порушує питання про створення підприємства «Атлант». Нажаль, місцева влада залишила без уваги цю пропозицію. Бо ж ніхто з чиновників не уявляв можливість зміни існуючих структур.

Щоб показати можновладцям хибність їх точки зору, за ініціативою Олександра Миколайовича, створюється приватне підприємство «Атлант», яке своєю ефективною роботою показало переваги нової форми медичного закладу. А тому і лікувалися у ньому не тільки веселівці, а й люди з сусідніх районів та областей.

Завдяки турботі головного лікаря, у нашій лікарні було відкрито реанімаційне відділення. І зробили це веселівські медики одними з перших в області.

Колісник О.М. до вирішення важливих питань вміло залучає господарський актив і місцеву владу. Зокрема, тісним було наше співробітництво при створенні лікарських амбулаторій та вирішення інших питань сімейної медицини. Особливо воно змінилося при поділі медицини на первинну та вторинну, створенні Веселівського центру первинної медико-санітарної допомоги.

Як бачимо, завжди головним для Олександра Миколайовича було і є забезпечення належної медичної допомоги населенню. Так, наприклад, коли стало відомо про наступну ліквідацію району і відповідну зміну статусу ЦРЛ, щоб зберегти досягнутий рівень медичної допомоги ми у грудні 2019 року реорганізували ЦРЛ у комунальне підприємство «Веселівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» Веселівської селищної ради. У результаті зберегли і кадри, і матеріально-технічну базу  лікарні.

За останні два роки, вищезазначене підприємство, отримало по лінії ЮНЕСКО фуру медичного обладнання, від благодійного фонду «Об’єднання волонтерів Запоріжжя» -  автомобіль. Нещодавно автопарк КП «Веселівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» поповнився ще одним автомобілем.

Сьогодні, ми з Колісником О.М., спільно опікуємося питаннями поліпшення умов праці для медиків і створення належних умов для перебування хворих у лікарні селища. Як і раніше, Олександр Миколайович ініціативний та наполегливий при вирішенні цих питань. Своєрідною оцінкою даної роботи -  є визнання КП «Веселівська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» одним з кращих в області медичних закладів.

Напередодні тридцятирічного перебування  його на посаді очільника лікарні, я тепло і щиро вітаю шановного Колісника Олександра Миколайовича з цією датою, зичу йому здоров’я, добробуту, любові і поваги, успіхів у подальшій роботі.

Я впевнений у тому, що ще багато років Олександр Миколайович стоятиме на сторожі охорони здоров’я веселівців.

 

З повагою селищний голова                                                        Петро КІЯШКО



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь