A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» – зразок сучасного навчального закладу

Дата: 14.01.2021 10:56
Кількість переглядів: 425

Фото без описуВ 2016 році розпочала своє повноцінне функціонування Веселівська селищна територіальна громада. В Запорізькій області всього лише 6 громад спромоглося на добровільне об'єднання в нових умовах.

Й насправді, в цей час ще не повністю була сформована законодавча база діяльності територіальних утворень нового формату. Тому і виникало багато сумнівів в доцільності та можливостях самостійного господарювання окремої території.

Але обраний Веселівською селищною радою шлях розвитку рідного краю мав і багато потенційних можливостей.

Верховна Рада, кабінет Міністрів України та обласні державні адміністрації всіляко підтримували ініціативи щойно утворених громад – першопрохідців.

 Керівництво та депутатський корпус селищної ради вчасно зорієнтувалися на розвиток громади, розробивши Стратегію розвитку Веселівської ОТГ на 2016 – 2025 роки, в якій одним із пріоритетних напрямків було створення комфортних умов та запровадження ефективних енергозберігаючих заходів, пов’язаних  з термомодернізацією закладів освіти.

Залучившись до ініціативи, створення на базі КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія»  опорного закладу, як  нової  форми організації навчального процесу, було  організовано осередок єдиного освітнього простору громади.

Головним завданням, яке постало перед селищним головою, відділом освіти, молоді та спорту, керівництвом КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія», було забезпечення опорного закладу сучасним обладнанням.

Так, у 2016 році за кошти державної субвенції  було придбано навчальне обладнання на суму 5,5 млн. грн. для удосконалення матеріально-технічної бази, а саме: кабінет фізики, хімії, біології, географії, математики, навчальні комп’ютерні комплекси, мультимедійне обладнання тощо.

Наступним кроком для керівництва громади постало питання щодо створення санітарно-гігієнічних умов у навчальних закладах. З цією метою в 2016 році посадовими особами селищної ради було розпочато роботу над підготовкою проєкту «Капітальний ремонт (модернізація) будівлі КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія»», звернувшись до ТОВ «Проєктний інститут міської інфраструктури житлових та промислових будівель».

 У 2017 році з місцевого бюджету виділено 101 000, 00 грн. на виготовлення проєктно – кошторисної документації та проходження державної експертизи робочого проєкту «Капітальний ремонт (модернізація) будівлі КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія».

  Загальна сума за кошторисом складала 9 млн. 300 тис. грн. Тому, було прийнято рішення взяти участь в конкурсі проєктів Державного фонду регіонального розвитку, переможець якого отримував фінансування в обсязі 90%  державного фінансування та 10% з місцевого бюджету. Підготовлений повний пакет необхідних документів, переконливе обґрунтування доцільності будівництва – і наш проєкт в березні 2018 року був обраний з числа 47 проєктів до впровадження.

Впродовж  трьох років проводились підготовчі роботи щодо реалізації вищезазначеного проєкту та тендерні процедури Департаментом капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації.

У грудні 2020 року вищезазначений проєкт підійшов до логічного завершення, настав час прийняття робіт державною комісією. Здійснено монтаж вентильованого фасаду, утеплено цоколь будівлі, проведено заливку відмостки, укладено керамічну плитку на неї, монтаж системи блискавковідводу, водостічної системи, упорядковано центральний та 5 додаткових входів, змонтовано відкоси 155 вікон, облаштовано пандус. Загальна сума витрачених коштів за три роки довготривалого проєкту складає 13 млн. 560 тис. 477 грн. (державний 11 млн. 672 тис. 046 грн. та місцевий бюджет 1 млн. 888 тис. 432 грн.).

Реконструкція опорного освітнього закладу дала змогу покращити санітарно – гігієнічні умови навчання та праці учасників освітнього процесу, досягти оптимального рівня енергозбереження та економії бюджетних коштів, і є прикладом успіхів здійснення реформи децентралізації.

 Це досягнення дало поштовх для створення  низки енергоефективних заходів у закладах громади.  З цією метою розроблено проєкти на утеплення Веселівської багатопрофільної лікарні інтенсивного лікування, Веселівської ЗОШ №1 та закладів дошкільної освіти № 1 «Оленка», № 2 «Світлячок», № 3 «Казка».

Завдяки спільній роботі голови Веселівської селищної ради Петра КІЯШКА, посадових осіб селищної ради, керівництва Веселівської районної державної адміністрації, Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, Департаменту капітального будівництва Запорізької обласної державної адміністрації, директора КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія»  Ігоря КРИВКА  на території Веселівської селищної територіальної громади створено унікальний архітектурний об’єкт сучасного навчального закладу, який є окрасою нашого краю.

Поряд з європейським рівнем забезпечення естетичних уподобань, сучасна будівля гімназії несе й багато суто технологічних переваг, як то економія енергоносіїв, доступність до навчального закладу, комфорт перебування в ньому, надання якісних освітніх послуг.

Висловлюємо подяку всім причетним щодо реалізації проєкту «Капітальний ремонт (модернізація) будівлі КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія».

Секретар ради Раїса СТОГНІЙ, працівники відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету селищної ради



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь