A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Місячник безпеки життєдіяльності 2020 року у Веселівській гімназії

Дата: 21.12.2020 11:20
Кількість переглядів: 1165

Як завжди, наприкінці року – у листопаді та грудні в КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» відбувся Місячник безпеки життєдіяльності. 

Цього 2020 року він мав суттєві особливості, бо через складну епідеміологічну ситуацію проходив у режимі онлайн,  в умовах, коли значну частину часу учні знаходилися на дистанційному навчанні. Карантинні обмеження, які діють зараз, наклали свій відбиток і на проведення Місячника – ми не могли, наприклад, організовувати традиційні масові заходи, проводити повну тренувальну евакуацію закладу, здійснювати екскурсії, спілкуватися з професійними рятувальниками у звичних умовах.

    Натомість вперше проводилися заходи Місячника онлайн – бесіди, виховні години, вікторини через засоби електронної комунікації, коли учні і вчителі спілкувалися, знаходячись вдома біля комп’ютерів і ноутбуків.

Так, наприклад у 8-А класі класним керівником Корвегіною В.А. була створена та налаштована для спільного редагування онлайн-дошка, на якій були розміщені матеріали з безпеки життєдіяльності.  Учні разом з вчителем у синхронному режимі знайомилися з відеоматеріалами, нормами пожежної безпеки, основними правилами поводження з електроприладами, газовим обладнанням, правилами дорожнього руху. Враховуючи ситуацію в країні, під час спільного обговорення  зверталася увага на правила поведінки під час пандемії коронавірусу Covid-19.

Своє бачення та знання правил з безпеки життєдіяльності учні оформляли у вигляді постів, які  розміщували на онлайн дошці Padlet. У процесі такої спільної сучасної цифрової діяльності в учнів сформувалося чітке свідоме поняття про цінність людського життя, про правила, які потрібно виконувати в повсякденному житті.

  Після повернення учнів за свої шкільні парти з’явилася,  нарешті, можливість попрацювати в класі, взяти участь у заходах Місячника, безпосередньо спілкуючись з однокласниками та вчителем. У грудні класними керівниками у всіх ланках гімназії було проведено багато змістовних, цікавих заходів з безпеки життєдіяльності, за результатами яких підготовлено відеозвіти. Про деякі з них пригадаємо. Так, наприклад, у 2-Б класі (класний керівник Стойкова С.В.) відбулася виховна година-гра «Знайомство з Сірничком», де діти у відеорежимі зустрілися з головним героєм Сірничком, згодом створювали малюнки, розгадували кросворди та ребуси, опановували правила безпечної поведінки в побуті.

 

            

Учні 3-А класу (класний керівник Можаєва Н.А.) грали в цікаву електронну гру-вікторину «Бережись від вогню!», що була для цього спеціально створена вчителем на сервісі «Кахут» в мережі Інтернет, випробовували свої сили в дидактичній грі-мандрівці, а згодом створювали лепбук «Пожежна безпека» вже застосовуючи свої набуті знання та вміння.

 

     У 5-Б класі класним керівником Гаценко Н.В. були проведені тематична бесіда «Професія рятівник. Правила пожежної безпеки в лісі»; класна година «Правила пожежної безпеки від ДСНС»; організована онлайн виставка малюнків дітей на пожежну тематику. Під час проведення заходів обговорювалися основні загрози виникнення пожеж, правила поведінки з вогнем, яких потрібно дотримуватися.

Матеріали, які були використані та приклади робіт учнів розміщені на онлайн дошці Padlet.

 

11 грудня в 6-Б класі відбувся захід у рамках Місячника безпеки "Безпека життєдіяльності у моєму житті". У ході бесіди з учнями класним керівником Папазян І.Г. було розглянуто різні ситуації в щоденному житті, які потребують уважного дотримання правил безпеки: правила експлуатації електричних приладів, користування газом, небезпека при використанні побутової хімії, шкідливість спалювання листя тощо. Після бесіди з використанням відеоматеріалу учні виконували творче завдання : складання пам'яток з техніки безпеки з малюнками.

 

     Для учнів 11-А класу класним керівником Білоус М.М. було проведено урок-тренінг «Алгоритм дій при виникнення надзвичайних ситуацій у громадських приміщеннях», де учні пригадали теоретичний матеріал з цієї теми, відповіли на запитання, проаналізували дії в критичних ситуаціях, потренували свої вміння правильно і чітко евакуюватися з будь-якого місця в будівлі на практиці.

    Протягом Місячника безпеки життєдіяльності учні під керівництвом своїх наставників брали участь у творчих конкурсах. Кращі їхні роботи : літературні твори «Що я знаю про рятувальників?», малюнки та плакати на тему: «ДСНС - очима дітей» та «Обери життя», навчальні мультимедійні посібники, вироби з прикладного матеріалу, дидактичні ігри були направлені для участі в обласному етапі Місячника безпеки життєдіяльності до Головного Управління ДСНС у Запорізькій області.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь