Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Романтик подорожей і пригод

Дата: 13.11.2020 11:25
Кількість переглядів: 298

Фото без описуРоберт Льюїс Стівенсон (1850–1894) — англійський письменник шотландського походження. Народився 13 листопада 1850 року в Единбурзі.

Після закінчення школи вступив до Единбурзького університету. Зупинивши свій вибір на юриспруденції, отримав звання адвоката, але навряд чи коли-небудь займався цим практично.

Життя письменника Стівенсона було нелегким і коротким. Гостре захворювання бронхів змусило його страждати з дитинства і до кінця днів. Та, незважаючи на це, в його душі горів вогонь життєлюба. Розпалений він був, з одного боку, юнацькою уявою, з іншого – пристрастю до читання. Закохавшись у мандри і пригоди, Стівенсон знаходить у собі сили долати фізичне нездоров’я і присвячує своє життя подорожам та знайомству з невідомими країнами.

Талант письменника яскравий і багатогранний, автор працював у найрізноманітніших жанрах — романи, оповідання, подорожні нариси, повісті, вірші, есе, п'єси. Світову славу Стівенсону приніс роман «Острів скарбів».     Книга належить до жанру пригодницької літератури для підлітків і серед книг цього типу, безперечно, займає почесне місце. В «Острові скарбів» Стівенсон знайшов шлях до невичерпно-нев'янучого успіху. Роман десятки разів видавався у багатьох країнах світу.

 Згодом з-під його пера з’явилися романи «Викрадений» (1886), «Власник Баллантре» (1889), які зміцнили славу письменника як майстра цікавого сюжету. Йому також належать пригодницькі романи «Чорна стріла» (1888), «Катріона» (1893), у яких автор використовує історичний матеріал.

Роберт Стівенсон - це людина-легенда. Він прожив лише сорок чотири роки.

Третьго  грудня 1894 року Роберт Стівенсон помер.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь