A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Фінансова підтримка освітньої галузі Веселівської селищної територіальної громади

Дата: 21.09.2016 16:57
Кількість переглядів: 748

Сучасні тенденції розвитку освіти, об’єднання в територіальну громаду обумовили зміни в освітній галузі Веселівської селищної територіальної громади.  Сьогодні, ми з впевненістю можемо говорити про те, що створені належні умови для повноцінної результативної роботи працівників відділу освіти, молоді та спорту виконавчого комітету Веселівської селищної ради по забезпеченню управлінської діяльності в організації навчально-виховного процесу в закладах освіти.

 

Станом на 01.09.2016 року усіма ланками освіти охоплено 1702 дитини, з них дошкільною освітою - 459 дітей, загальною середньою освітою - 1243 учні.

Центром організації методичної роботи серед педагогів громади є координаційний методичний центр науково-методичного забезпечення освітньої діяльності Веселівської селищної територіальної громади, який розпочав свою роботу в квітні 2016 року. Під час  роботи з педагогами громади використовуються як традиційно-інформаційні, так і нові, активні форми й методи роботи.

Всі заклади громади визнані розпорядниками коштів III рівня (відокремлено їх баланси), що дало змогу самостійно планувати фінансові потреби з метою стабільного їх функціонування та в подальшому їх розвитку. Процес реформування був складний, напружений, керівництво навчальних закладів поступово набирається управлінських знань щодо вирішення  фінансових проблем, які існують на сьогоднішній день, а саме: правильного, раціонального та економного використання наявних ресурсів для забезпечення та створення сучасних умов, з метою надання якісної повноцінної освіти вихованцям громади.

 Робота з упровадження Державного стандарту початкової загальної та основної освіти у навчальних закладах громади триває, але необхідно системне вдосконалення основних чинників впливу на якість навчально-виховного процесу: нові підручники, методичні посібники, сучасні методики навчання і виховання школярів, забезпеченість закладів сучасною оргтехнікою тощо.

Для становлення розвитку територіальної громади держава виділила            7, 7 млн. грн., з яких 2043784 грн.   направлено на енергозберігаючі програми освітнім закладам, а саме: заміну вікон, дверей, підлоги, ремонту покрівель,  систем опалення, водопостачання, благоустрою територій, придбання сучасних технічних засобів.

У КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2» відповідно до постанови КМУ № 200 «Деякі питання надання субвенцій з  державного бюджету на формування структури ОТГ» реалізовано 245. тис грн. щодо проведення утеплення фасаду. Згідно підготовленої проектно - кошторисної документації на реалізацію  енергозберігаючих заходів закладом використано 52. 454 грн. щодо заміни вікон у спортивному залі, дверей у шкільній майстерні та прибудові школи. З місцевого бюджету  10 тис. грн. направлено на ремонт котельні та опалювальної мережі, 14.666 грн. використані на проведення капітального ремонту кабінету хімії, поточного ремонту школи, придбання шкільних меблів.

 Завершено капітальні ремонти КЗ «Широківська ЗОШ І-ІІІ ступенів» на суму 198 012  грн. (за програмою «Підтримки розвитку Об’єднаних територіальних громад» - 350 320 грн.,   з місцевого бюджету 13 666 грн.). Замінено дах головного приміщення школи, встановлено 90 енергозберігаючих вікон, 5 вхідних та 2 міжкімнатних дверей; КЗ «Білоріцька ЗОШ І-ІІІ ступенів» на суму 186.540 грн. (з місцевого бюджету - 14500 грн.) замінено 54 вікна та 3 дверей на металопластикові, з яких 6500 грн.  використано на ремонт та заміну електролічильників,   3500 грн. на поточний ремонт школи,  на лабораторні вимірювання електросистеми та інші матеріали.

КЗ «Новоолександрівська ЗОШ I-II ступенів» проведено заходи щодо заміни підлоги в спортивному залі  загальною площею 162 кв.м., парадного входу; перекрито 220 кв.м. покрівлі спортивного залу та їдальні, встановлено: євродвері по класним кімнатам та запасним виходам в кількості 12 шт.; в спортивному та тренажерному залах в кількості 2 шт.; енергозберігаючі вікна (47 шт.) та спортивний майданчик на території школи (вуличні тренажери та дитячий майданчик).

 Проведено асфальтне покриття та обладнання на території, декоративне облаштування на східцях КЗ «Веселівська районна різнопрофільна гімназія» на суму 12350 грн.

На початок нового 2016-2017 н.р. за рахунок місцевого бюджету  для розвитку, підтримки та модернізації в КДНЗ №1 «Оленка» придбано 25 спальних комплектів, дооформлені центральні  ворота, КДНЗ № 2 «Світлячок» - 7 вікон для кухні, пральні та спортивного залу, в трьох групах було замінено каналізаційну систему; КДНЗ № 3 «Казка» замінено 16 вікон, 3 дверей, 2 санвузла; КДНЗ «Вишенька» замінено санвузли, мережу водопостачання, двері в харчоблоці, встановлено бойлер в пральні, планується будування павільйону.

У КДНЗ №4 «Струмок», КДНЗ №1 «Оленка» та «Орлятко»  завершуються роботи щодо заміни 63 вікон та 21 дверей на енергозберігаючі, повністю замінено каналізаційну систему, реконструйовано та  відремонтовано підлогу та удосконалено санвузли різновікових груп.

Тільки  в тому навчальному закладі цікаво вчитися і працювати, який постійно розвивається, в якому своєчасно оновлюється матеріальна база.  На це в свій час наголошував видатний  педагог світового рівня Макаренко А.С., який вважав, що учні й вчителі повинні бути не тільки  свідками, а й творцями постійних змін на краще. Завдяки виділеним державою коштів на підтримання  Веселівської селищної територіальної громади й  виваженою позицією депутатів селищної ради КЗ «Веселівська ЗОШ І-ІІІ ст. №1 Веселівської селищної ради» отримав найсучасніший комп’ютерний клас ( на суму 124 тис. грн.), що дасть можливість підвищити рівень оволодіння вчителями та учнями інформаційно-комунікаційних технологій. В школі повністю замінена водопровідна система, яка забезпечить цілодобове водопостачання закладу питною водою,а  заміна вікон на склопакети та заміна дверей  в навчальному корпусі № 2 сприятимуть економії  енергоресурсів.    

Створення селищної територіальної громади  сприяло поліпшенню санітарно-гігієнічних умов, зміцненню матеріально-технічної бази щодо організації освітнього процесу в навчальних закладах.  Ми повинні разом навчитися економно та раціонально використовувати наявні ресурси, створюючи комфортні умови для проживання населення нашої громади, а особливо для нашого підростаючого покоління.

Бо діти  - це  майбутнє нашої громади та держави!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь