A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

У Вільнянському районі внаслідок пожежі загинула дитина, ще один чоловік травмований

Дата: 26.04.2017 14:53
Кількість переглядів: 674

Фото без опису

26 квітня 2017 року о 9 год. 14 хв. до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про те, що у будинку по вулиці Степовій с. Козаківське Вільнянського району, сталася пожежа.

Прибувши на місце події, рятувальники встановили, що у кімнаті житлового будинку горять меблі та домашні речі на загальній  площі 30 кв. м.

Під час гасіння пожежі рятувальники виявили тіло дитини без ознак життя. Крім цього, внаслідок події постраждав чоловік. З опіками тіла 36-річного господаря госпіталізували каретою швидкої медичної допомоги до центральної районної лікарні.

Як з’ясувалося в ході розслідування, в будинку знаходився батько із сином. Трирічна дитина дивилася телевізор, а чоловік відпочивав і іншій кімнаті. Він прокинувся від сильного задимлення та почав шукати сина. Але вогонь вже встиг поширитися на значну площу, тому дитину врятувати не вдалося. О 09 год. 35хв. пожежу локалізували, а о 09год. 45хв. повністю ліквідували горіння, провівши розбір та проливку конструкцій.

Ймовірно, через те, що в будинку знаходилась тільки одна працююча розетка, всі електроприлади були підключені до неї через саморобні переноски, в результаті чого сталося коротке замикання. За фактом події відповідні органи ведуть розслідування. Від ГУ ДСНС залучалося 1 одиниця техніки та 4 вогнеборця.

Рятувальники Веселівського районного сектору Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій  у Запорізькій області звертаються до громадян Веселівщини з проханням неухильно дотримуватися правил пожежної безпеки. Розповідайте дітям про небезпеку, яку приховує у собі вогонь. Дбайте про належний протипожежний стан власних помешкань. Зокрема:

-не паліть у ліжку;

-слідкуйте за станом та справністю електромережі, не перевантажуйте її, ;

-у разі виходу з приміщень не залишайте увімкненими телевізори, праски, тощо;

-   не вмикайте одночасно побутові електроспоживачі великої потужності, використовуйте лише технічно справні та сертифіковані вироби.

 

Пам’ятайте: майже кожній пожежі можна запобігти! Для цього слід обов'язково обговорити в родині не тільки заходи щодо запобігання пожежі, а й порядок дій у разі її виникнення: спосіб виклику пожежно-рятувальної служби, евакуації дітей, гасіння пожежі на початковій стадії, безпечні маршрути виходу з приміщення. Лише виконання елементарних правил пожежної та власної безпеки зможе зберегти ваше життя та майно від вогню.

 

Олександр Баша,

начальник Веселівського районного сектору

ГУ ДСНС України у Запорізькій області 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь