A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

В Україні зростає кількість пожеж на відкритих територіях

Дата: 05.04.2017 16:47
Кількість переглядів: 689

Фото без описуНа минулому тижні по всій території України спостерігалась по-справжньому весняна погода.

Тож громадяни активно прибирали власні присадибні ділянки, спалювали сухостій, а рятувальники тим часом ліквідовували сотні пожеж на відкритих територіях в регіонах країни. Лише минулої доби було зафіксовано 652 пожежі сміття, трави, залишків сухої рослинності, тощо. На думку людей, зовсім незначні вогнища, як купка сміття чи листя, не несуть у собі ніякої загрози. Проте насправді такі дії можуть стати причиною масштабної пожежі та залишити громадян без власної домівки.

Так, 1 квітня на території Кіровоградської області виникло 9 випадків загорань сухостою та сміття. Зокрема, у м. Кропивницькому виникло 2 таких пожежі. Крім того, рятувальники ліквідували пожежу сухої рослинності на відкритій території в с. Липове, смт Добровеличківка, біля с. Олексіївка та у Компаніївському, Благовіщенському і Гайворонському районах.

Цього ж дня, до Служби порятунку Житомирщини надійшло повідомлення про загорання сухої рослинності на землях одного з комунальних підприємств м. Бердичів. Через пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався територією. На місці події рятувальники встановили, що горить сухостій на площі близько 2 га. Вогнеборці оперативно ліквідували пожежу та не допустили поширення вогню на значну площу.

На Херсонщині 1 квітня виникло загорання лісової підстилки у лісовому масиві поблизу с. Нечаєве Олешківського району. Завдяки вчасному виявленню осередку вогню і повідомленню про пожежу вдалося оперативно ліквідувати загорання і не допустити перекидання вогню на лісовий масив.

Шановні громадяни Веселівського району! Провокуючи пожежі на відкритих територіях, ви, в першу чергу, шкодите самі собі! Адже такі дії є небезпечними не лише для довкілля, але й призводять до значних матеріальних збитків — вогонь вмить може перекинутися на ваш будинок, літню кухню, сарай. Подумайте, чи варте спалювання сухостою таких наслідків!

Закликаємо вас не випалювати стерню на полях, суху траву та сміття на присадибних ділянках, не розводити відкритий вогонь поруч із господарчими будівлями, не розкидати недопалки та сірники на суху трав’яну підстилку. Стежте, щоб діти не бавилися з вогнем.

У разі виникнення пожежі чи іншої надзвичайної ситуації негайно викликайте Службу порятунку за номером 101!

 

 

Начальник Веселівського районного сектору

ГУ ДСНС України у Запорізькій області

О.Баша


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь