A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Світлій пам’яті Мінакова Сергія Вікторовича

Дата: 22.06.2017 16:30
Кількість переглядів: 789

Фото без описуТрагічний вечір 16 червня 2017 року назавжди залишиться в пам’яті кожного жителя с.Широке. Жахлива звістка про раптову смерть художнього керівника Широківського будинку культури, приголомшила всіх від дорослих до малечі.

Коли помирає людина – це трагедія для родини, рідних, друзів, знайомих. Смерть Сергія Вікторовича залишила болючий слід у серці кожного широківця, бо осиротіла не тільки його родина, а й всі ми.

«Що буде з будинком культури? А як же наші культурні вечори? Святкові концерти? Шкільні заходи? Що буде зі створеними Сергієм Вікторовичем аматорськими колективами?», - ці та інші питання ми задавали один одному і не могли повірити, що головного ініціатора та організатора нашого культурного розвитку, дозвілля вже не має серед нас. 

Слово «творчість» одного кореня зі словом «творити», тобто вкладати свої здібності, можливості, хист у якусь справу. Кожна людина приходить у світ з цією місією, адже в кожній закладено це велике призначення.

Сергій осиротів у сім років, але бабуся Уляна, яка замінила йому маму, запалила в серці дитини саму головну людську рису – любов до ближнього. Саме це стало важливим поштовхом, щоб талант маленького Сергія запалав яскравою зіркою, прикрасивши його життя. Любов до музики, повага до людей, доброзичливість,  почуття гумору, безмежне бажання нести людям радість, дарувати позитивний та веселий настрій стали підґрунтям розвитку творчого таланту Сергія Вікторовича. Любов до музики зародилася в ньому ще змалку. Весь свій вільний час хлопчик проводив в сільському клубі. Тому довго не думав, коли настав час обирати професію.

Після закінчення Мелітопольського училища культури, Сергій розпочав свою творчу трудову діяльність у рідному селі. Працював у сільській школі вчителем музики, художнім керівником сільського будинку культури. Його любили та поважали діти, бо уроки музики завжди дарували учням радість та піднесений настрій. Поряд з ним, навіть, у похмурий день було тепло та затишно. Він мав до кожного свій ключик, міг побачити та розкрити талант у кожному, в кого було бажання співати. Всі знали, якщо десь довго не вщухає веселий сміх, значить – це справа рук Сергія Вікторовича.

У березні 2016 року на сцені Широківського будинку культури ми святкували 40 років творчої діяльності Сергія Вікторовича.

Творча людина, відчувши в собі талант, щедро дарує його людям, працює над удосконаленням своїх здібностей, примножує свій здобуток новими перлинами. Веселий настрій, позитив, заряд оптимізму та бадьорості – ці та інші емоції завжди отримували глядачі на концертах, які організовував та проводив Сергій Вікторович. Перлинами його творчих здобутків є вокальні колективи, які він створив і очолював: «Натхнення», «Злагода», «Мелодія душі», «Ностальгія», «Енергія», «Гармонія», Фото без описудитячий ансамбль «Посмішка».  

Творча людина працьовита та віддана своїй справі, бо тільки талант, помножений на щиру працю, дає позитивний результат. Сергій Вікторович жив проблемами будинку культури, заклад став його другою домівкою. Клопітлива робота з підбору репертуару, репетиції, організація та проведення концертів, святкових заходів, вечорів, участь у конкурсах – все це не обтяжувало його, а навпаки, примножувало сили, дарувало натхнення, вселяло надію.

Доброзичлива, весела, життєрадісна людина, талановитий музикант, мудрий художній керівник, яскрава творча особистість широківського краю – таким залишиться в нашій пам’яті Сергій Вікторович Мінаков.

 

Колективи художньої самодіяльності,

вдячні шанувальники


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь