A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Веселівські учасниці проекту «Зміцнення демократичного врядування» планують створити молодіжний дебатний клуб

Дата: 05.03.2018 16:30
Кількість переглядів: 692

Фото без опису

Наприкінці лютого завершилась навчальна програма для представників запорізьких громад – це перша частина проекту «Зміцнення демократичного врядування», що реалізується молодіжною громадською організацією «СТЕП». В її рамках понад 50 представників 11 ОТГ побували на тренінгах у Запоріжжі. Долучилась до участь у тренінгах і Веселівська ОТГ.

У листопаді та грудні минулого року в рамках цього проекту Веселівські освітяни пройшли навчання разом з представниками місцевих рад і комунальних закладів з громад нашої області. Впродовж шести тренінгових зустрічей вони обговорили перспективи співпраці з організаціями громадянського суспільства та можливості залучення активних мешканців до розвитку ОТГ, вчились визначати конкурентні переваги своїх громад і писати проекти для свої міст, селищ і сіл.

На продовження цієї роботи в січні стартували тренінги для активних мешканців, які мають намір розвивати громадські організації. Від нашої ОТГ у них взяли участь вчителька Веселівської гімназії Світлана Гушуляк та педагог-організатор Веселівської ЗОШ № 2 Оксана Лісовенко. У ході тренінгів вони ознайомились із сучасними інструментами громадської участі, лідерства та командоутворення, розглянули основи проектного менеджменту, фандрейзингу, особливості створення та реєстрації НГО.

Нині триває «самостійна робота» учасників проекту, адже за підсумками пройдених тренінгів вони мають розробити мікро-проекти з розвитку своїх міст і сіл. Зокрема, одна з ідей, яку наразі розробляє веселівська команда, – це створення молодіжного дебатного клубу, що передбачає навчання школярів британському формату парламентських дебатів.

До кінця березня команди громад отримають консультації від експертів проекту «Зміцнення демократичного врядування». Їхні рекомендації дозволять авторам не лише підготувати свої заявки на належному рівні, але й допоможуть навчитись структурувати ідеї, перетворювати їх на проектні пропозиції та успішно подавати на грантові конкурси. А найкращі з запропонованих проектів уже невдовзі отримають мікро-гранти від фонду National Endowment for Democracy (NED) та будуть реалізовані в громадах за підтримки ЗММГО «СТЕП» та сприяння місцевих рад.

Запрошуємо стежити за проектом «Зміцнення демократичного врядування» на його фейсбук-сторінці: https://www.facebook.com/hromada.zp/ Сподіваємось уже невдовзі побачити тут новини про перші успіхи команди Веселівської ОТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь