Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Участь у семінарі-тренінгу

Дата: 27.02.2018 15:59
Кількість переглядів: 572

Фото без опису

26 лютого Департаментом соціального захисту населення обласної держадміністрації за підтримкою Німецького товариства GIZ організовано семінар-тренінг «Сучасні механізми децентралізації та роздержавлення соціальної сфери; форми взаємодії органів місцевого самоврядування з некомерційними організаціями; основні ознаки справедливої системи соціального обслуговування, перерозподіл відповідальності між владою та громадою». В семінарі взяли участь представники Веселівської ОТГ.

Семінар проводили тренери ГО «Харківський інститут соціальних досліджень» Анна Льовкіна та Андрій Чорноусов.

З Анною Льовкіною присутні розглянули питання щодо оптимізації системи соціального обслуговування: ефективного адміністрування, розвитку провайдерів соціальних послуг, підвищення відповідальності громади за надання дієвої підтримки вразливим категоріям населення.

Андрій Чорноусов поділився зарубіжним досвідом розвитку системи соціальної підтримки вразливих верств населення та обговорив можливості впровадження інноваційних моделей та передового досвіду європейських країн у вітчизняну сферу соціальної підтримки. Доповів про особливості управління та контролю за якістю соціальних послуг, альтернативні форми фінансування провайдерів, організацію соціального обслуговування, що базується на принципах клієнторієнтованого підходу.

Також на семінарі розглянуті організаційні питання процесу соціального обслуговування на рівні громади. Особливості застосування нормативно-правової бази. Вибір форми надання соціальних послуг через власного провайдера чи закупівлі у недержавного надавача. Умови вибору  недержавних провайдерів (організацію конкурсів). Використання механізмів співпраці між ОТГ.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь