A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

Веселівська ОТГ відзначила свято Івана Купала

Дата: 07.07.2017 16:12
Кількість переглядів: 1020

Ніч з 6 на 7 липня яскравими барвами горіла у селі Широкому, зібравши біля сільського ставка чимало люду.

Святкування Івана Купала, започатковане минулого року на території Веселівської ОТГ, розпочалось зі згадки про художнього керівника Широківського БК Сергія Мінакова, який починав готувати свято, але не дожив до нього усього три тижні.

Урочисто-концертна частина, підготована Широківським будинком культури, відбулась у центрі села, споруджена сцена була прикрашена вербовим гіллям та стрічками. Перед жителями виступали місцеві аматори та творчі колективи. Учасників заходу привітав очільник громади Петро Кіяшко.

Цікавою та захоплюючою вийшла вистава колективу КЗ «Широківська ЗОШ І – ІІІ ст.» про відьом, водяного та його наречену. Між номерами широківських колективів для присутніх виступали вихованці танцювальної студії «Атмосфера» (керівник Венера Ібатулліна).  

Однак головна особливість цієї ночі – багаття, вогонь який очищує від усього лихого. Тому кульмінацією свята став Купальський вогонь очищення. Поки палало купальське вогнище, символізуючи єднання неба та землі, навколо відбувались основні ігрища. Свято набувало магічності, після спалення Купайла дівчата починали ворожбу: пускали на воду вінки із запаленими свічками, приспівували, зав’язували на деревах стрічки, шукаючи свого судженого.

Фінальним акордом заходу та незвичайною несподіванкою стало фаєр-шоу у виконанні двох молодиків. Серед присутніх знайшлася купа бажаючих сфотографуватися з артистами.

Незважаючи на негоду (Купайло омивав землю дощем із вітром) гості не розходились. Закінчувались масові гуляння молодіжною дискотекою. 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь