A A A K K K
для людей із порушенням зору
Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

ЗВЕРНЕННЯ до голови Запорізької обласної державної адміністрації, голови Запорізької обласної ради та депутатів Запорізької обласної ради

Дата: 17.02.2018 16:04
Кількість переглядів: 1020

Фото без опису

Ми, депутати Веселівської селищної ради Запорізької області, наполягаємо на терміновому врегулюванні питання щодо зменшення обсягу «Дотації з місцевого бюджету іншим місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету», затвердженого бюджету Веселівській об’єднаної територіальній громаді з обласного бюджету, на 1 821,6 тис.грн. згідно рішення Запорізької обласної ради від 25.01.2018 № 10 «Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 30.11.2017 № 63 «Про обласний бюджет на 2018 рік».

Керуючись рішенням Запорізької обласної ради від 30.11.2017 № 63 «Про обласний бюджет на 2018 рік», в бюджеті Веселівської ОТГ на 2018 рік була запланована вищезазначена дотація з обласного бюджету у сумі 2 860,7 тис.грн.

Дані асигнування були заплановані на виплату заробітної плати з нарахуванням на неї іншого персоналу загальноосвітніх навчальних закладів громади. Для повного забезпечення заробітної плати з нарахуванням на 2018 рік  з місцевого бюджету додатково були передбачено ще 3 777,512  тис.грн.

Бюджет Веселівської ОТГ збалансований та прийнятий 20.12.2017 року. Проте відповідно до рішення Запорізької обласної ради від 25.01.20118 року № 10 «Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 30.11.2017 № 63 «Про обласний бюджет на 2018 рік» дохідну частину загального фонду бюджету Веселівської ОТГ по коду 41040200 «Дотації з місцевого бюджету іншим місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я за рахунок відповідної додаткової дотації з державного бюджету» було зменшено на 1 821,6 тис.грн. та відповідно зменшено і видаткову частину по КПКВКМБ 0111020 «Надання загальної середньої освіти загальноосвітніми навчальними закладами ( в т. ч. школою-дитячим садком, інтернатом при школі), спеціалізованими школами, ліцеями, гімназіями, колегіумами».

Таке рішення Запорізької обласної ради має досить істотний вплив на функціонування бюджетних установ бюджету громади, адже потребує пошуку додаткових вільних залишків. Вільний залишок, що склався станом на 01.01.2018 року заплановано на використання наступних потреб: на забезпечення в повному обсязі енергоносіями, на переведення загальноосвітніх закладів на опалення з альтернативних видів палива, придбання шкільного автобусу, утеплення дошкільних навчальних закладів, реконструкцію покрівлі опорного закладу, поточний ремонт приміщення КЗ ОЗ «Веселівський ЦПМСД» та ін.

Враховуючи вищевикладене, з метою забезпечення стабільної роботи загальноосвітніх шкіл та недопущення створення заборгованості заробітної плати з нарахуванням іншого персоналу та енергоносіїв,

просимо Вас:

  • забезпечити терміновий розгляд і затвердження проекту рішення «Про внесення змін і доповнень до рішення обласної ради від 30.11.2017 № 63 «Про обласний бюджет на 2018 рік» в частині перерозподілу додаткової дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення переданих з державного бюджету видатків з утримання закладів освіти та охорони здоров’я», а саме – залишити дотації в редакції рішення обласної ради від 30,.11.2017 р (у початковому варіанті);
  • надати Веселівській об’єднаній територіальній громаді порядок розподілу додаткової дотації між місцевими бюджетами Запорізької області.

 

Схвалено на 47 позачерговій

сесії Веселівської селищної ради Запорізької

області сьомого скликання 14.02.2018 року


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь