Веселівська селищна територіальна громада
Запорізька область, Мелітопольський район

24 липня - день пам’яті рівноапостольної княгині Ольги.

Дата: 24.07.2020 15:22
Кількість переглядів: 311

Фото без опису24 липня на Україні відзначається день пам’яті рівноапостольної княгині Ольги. До цієї дати і з нагоди 1130 – річчя з дня народження видатної доньки України в селищній бібліотеці було оформлено тематичну викладку літератури.

Велика княгиня походила із знатного роду Гостомисла. І хоча народилась вона на псковській землі в язичницькій родині князів Ізборських, їй судилось стати видатною діячкою України,її правителькою. В 903 році Ольга вийшла заміж за великого князя Київського Ігоря, а коли його було вбито , їй довелось взяти на себе обов’язки державного правителя . Найбільш княгиня Ольга прославилась як великий творець державного життя і культури Київської Русі. Вона також несла християнське слово, споруджувала перші християнські храми. Після своєї смерті велика княгиня заповіла відкрито здійснити її погребіння по – християнськи. Її нетлінні мощі покоїлись після смерті в 969 році в десятинній церкві в Києві. 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій

Зареєструватись можна буде лише після того, як громада підключить на сайт систему електронної ідентифікації. Наразі очікуємо підключення до ID.gov.ua. Вибачте за тимчасові незручності

Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь